Reguli pentru zboruri aeriane sau calatorii cu trenul
7/7318
calendar_month 08 Iul 2020, 09:51
Calatorii care iau avionul trebuie sa poarte o masca si sa ajunga la aeroport cu trei ore inainte de plecarea programata, conform regulilor privind transportul aerian prezentate de ministerele Transporturilor si Sanatatii.
Regulile sunt acoperite de un ordin guvernamental, publicat in Monitorul Oficial sambata, 16 mai si include masurile pe care aeroporturile si companiile aeriene trebuie sa le urmeze in timpul starii de alerta pentru a preveni raspandirea coronavirusului.
Comanda prevede ca purtarea unei masti va fi obligatorie la bordul aeronavei pe intreaga durata zborului si ca accesul la bord va fi permis doar cu un singur bagaj de mana.
Pasagerii vor fi incurajati sa efectueze check-inul online si, pe cat posibil, vor fi asezati in grupuri familiale, pastrand distanta.
Membrii echipajului vor primi echipament de protectie, iar pilotii trebuie sa poarte o masca daca ies din cabina. Aeronava va fi echipata cu dezinfectanti si echipamente de protectie de rezerva, iar membrii echipajului trebuie sa-si dezinfecteze mainile dupa fiecare interactiune cu pasagerii sau marfurile lor.
Personalul de la sol nu va fi permis in interiorul cabinei, cu exceptia personalului tehnic. Accesul in cabina pilotilor va fi permis numai membrilor echipajului.
Serviciul la bord va fi suspendat sau limitat in functie de nivelul de risc anuntat de autoritati, iar aeronava va fi dezinfectata dupa fiecare ruta. Materialele tiparite, cu exceptia instructiunilor de siguranta si a pungii, vor fi eliminate.
Pasagerii vor fi instruiti cu privire la regulile care se aplica la sosirea in Romania si la procedurile de aterizare pentru a evita contactul cu alte persoane, printre altele.
Cand vine vorba de aeroporturi, ordinul prevede ca pasagerii trebuie sa ajunga la aeroport cu trei ore inainte de plecare.
Pentru a asigura distanta de siguranta intre calatori, coridoarele de miscare vor fi reproiectate, la fel ca locurile temporare in zonele nelimitate, precum parcarile publice din fata terminalelor de pasageri, platformele de la intrarea terminalelor, zonele de asteptare din interior terminalele, ghiseele de check-in si ticketing, instantele alimentare, zonele de control si imbarcare, zona de ridicare a bagajelor, zona de control epidemiologic si zonele de verificare a frontierei.
Etajele vor fi marcate cu semnalizare pentru a asigura distantarea sociala, iar ghiseele de check-in se vor deschide cu trei ore inainte de zbor.
Administratorii aeroportului vor introduce proceduri pentru a se asigura ca se pastreaza o distanta de siguranta intre pasagerii vehiculelor care ii transporta catre aeronava si inapoi, fara a depasi 50% din capacitatea vehiculului.
Zonele cu trafic ridicat vor fi dezinfectate mai des, iar distribuitoarele dezinfectante vor fi amplasate in mai multe zone ale aeroportului.
Verificarea temperaturii pasagerilor si gestionarea celor care nu indeplinesc conditiile de sanatate pentru calatorie se vor face de catre institutiile de stat responsabile.
Ministerul Transporturilor a anuntat, de asemenea, masurile care trebuie luate de catre gari, operatorii de trenuri si operatorul metroului din Bucuresti.
Purtarea unei masti va fi obligatorie la bordul trenurilor pe toata durata calatoriei. Inspectorul de bilete va trebui sa verifice biletele fara a le atinge, iar calatorii vor fi incurajati sa achizitioneze bilete online in avans.
Vagoanele de tren trebuie curatate si dezinfectate inainte de fiecare calatorie, iar distribuitoarele dezinfectante vor fi instalate in toate garile. In acelasi timp, in statiile de tren vor fi stabilite trasee separate pentru a evita aglomeratia.
Purtarea unei masti va fi, de asemenea, obligatorie in metrou, in asteptarea trenului si pe toata durata calatoriei. Locurile pe care pasagerii le pot utiliza vor fi marcate in consecinta.Imaginea Romaniei din turism


 • Destinatii de vis pentru Shopping: Milano & Istanbul

 • Destinatii de vis in Europa

 • Top plaje din Europa

 • Destinatii turistice apreciate de straini

 • Top obiective turistice din Romania

 • Maramures

 • Muntii Transilvaniei din Romania

 • Locuri din Bucuresti pentru o fotografie minunata

 • Locuri din Romania de neratatStiri Financiare


 • Salariul minim in Romania

 • Telemunca: avantaje si dezavantaje

 • Ce prefera romanii sa cumpere online

 • Top salarii in Romania

 • 350.000 de romani si-au pierdut locul de munca

 • Primele semne ale sarcinii