Regele mallului din Romania
7/7336
calendar_month 10 Iun 2020, 16:23

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Iulian Dascalu - unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Romania, vor transforma centrul expozitional Romexpo din Bucuresti in cel mai mare proiect imobiliar mixt din tara. Investitia planificata este de 2,87 miliarde euro, ceea ce face unul dintre cele mai importante proiecte de regenerare urbana din euroopa.
Proiectul va include muzee si sali de evenimente multifunctionale, un nou parc si conexiuni urbane verzi, solutii de trafic, cel mai mare district de afaceri, peste 30.000 de locuri de munca noi, 12.000 de locuri de parcare, retail si centru de viata si facilitati pentru antreprenorii locali.
"Eforturile noastre constante vizeaza consolidarea si extinderea activitatii Romexpo, care sta la baza acestei abordari investitionale extinse. Vrem sa-l includem pe Romexpo in circuitul international. Suntem siguri ca functiile aferente vor avea capacitatea nu numai sa ne puna pe harta atractiilor euroopene similare, dar si revitalizarea Bucurestiului social, cultural si economic. Un proiect de o asemenea importanta necesita cooperarea si implicarea mediului public si privat, precum si sprijinul autoritatilor si al comunitatii ", a spus Mihai Daraban, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
Investitia de 2,87 miliarde euro va fi realizata in mai multe etape. "Proiectul propus reprezinta materializarea unei noi viziuni asupra dezvoltarii pentru intreaga tara, care ne-ar reprezenta in strainatate si ne-ar apropia de europa. Este o abordare care depaseste tot ceea ce am realizat pana acum in ceea ce priveste revitalizarea urbana si suntem siguri ca va deveni un reper international. Aceasta dezvoltare se refera la comunitate, la simbolurile romanesti si la potentialul local ", a declarat Iulian Dascalu, presedintele IULIUS.
Dascalu, numit adesea de presa locala "regele mallului", a dezvoltat cele mai semnificative proiecte imobiliare mixte din Romania, orasul Iulius din Timisoara si complexul Palas din Iasi. Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) detine centrul de expozitii Romexpo, care se afla pe un teren de aproximativ 33 de hectare din nordul Bucurestiului.
Conceptul proiectului lor se invarte in jurul unei componente culturale dominante, un omagiu pentru valorile Romaniei, potrivit unei prezentari publicate de CCIR. Acesta va gazdui primul muzeu de arta din Romania dedicat exclusiv sculptorului Constantin Brancusi. In acelasi timp, pavilionul central va fi reconfigurat intr-o sala multifunctionala care va purta numele celebrului violonist si compozitor roman George Enescu, oferind Capitalei un spatiu artistic la standarde internationale.
De asemenea, proiectul va reconfigura si moderniza pavilioanele expozitionale Romexpo, care se vor transforma intr-un mare centru de conferinte si congrese, adaptat nevoilor unei capitale europene.
Centrul de expozitii Romexpo se va deschide cu o serie de atractii publice: parc central, gradini ierboase, copaci maturi si vegetatie luxurianta, alei de promenada, esplanada si piete. Noul parc, care va ocupa 30% din suprafata proiectului, va avea o legatura directa cu Parcul Regele Mihai (Herastrau).
Dezvoltarea implica investitii ample in solutii noi pentru modernizarea infrastructurii rutiere si pietonale si cresterea conectivitatii urbane. Proiectul fluxului de trafic se deruleaza in colaborare cu una dintre cele mai mari companii specializate din europa. Acesta include crearea de noi drumuri, largirea benzilor de circulatie si a facilitatilor care contribuie la mobilitatea urbana. Mai mult, proiectul va avea cea mai mare parcare din Romania, cu peste 12.000 de spatii subterane.
Propunerea de revitalizare urbana include, de asemenea, un nod important de afaceri, dezvoltat dupa principiile constructiilor ecologice, care va contribui la consolidarea atractivitatii investitiilor si a durabilitatii economice. Componenta de birou isi propune sa reuneasca cele mai multe companii multinationale din segmentul tehnologic si altele, cu aproximativ 30.000 de angajati.
Un ansamblu de retail va completa conceptul de centru de stil de viata. Marci premium, zone de servicii, cele mai noi concepte de divertisment si timp liber vor face parte din oferta. Proiectul include si cel mai mare spatiu pentru producatorii si comerciantii locali, intr-un concept de piata proaspat dezvoltat pentru prima data in Romania. In acelasi timp, proiectul ofera un centru de antreprenoriat romanesc, cu facilitati de cooperare capabile sa genereze oportunitati pentru mediul de afaceri local.
Alte elemente unice sunt Muzeul de Istorie Monetara - o initiativa de premiera nationala si cel mai mare Oceanarium din tara - un adevarat parc acvatic si un nou punct de interes turistic.
Ca o functie complementara a unui mare centru expozitional, va fi construit si un hotel de 5 stele.



Citeste si despre:



Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?