Radiocom demareaza etapa de testare a implementarii televiziunii digitale in Romania
6/6903
calendar_month 17 Iun 2015, 12:55
Romania incepe, astazi - 17 iunie, tranzitia la sistemul de emisie digitala terestra a programelor de televiziune, Societatea Nationala de Radiocomunicatii - Radiocom anuntand ca demareaza etapa de testare a implementarii televiziunii digitale in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, potrivit AGERPRES.
"In contextul trecerii la sistemul de emisie digitala terestra a programelor de televiziune, incepand din 17 iunie 2015 — data la care emisiile de televiziune analogica terestra in UHF vor inceta, Societatea Nationala de Radiocomunicatii Sa (RaDIOCOM), sub coordonarea Ministerului pentru Societatea Informationala si impreuna cu Societatea Romana de Televiziune, va derula o etapa premergatoare trecerii la emisia digitala terestra, prin implementarea unei solutii de tranzitie a transmisiilor in format DVB-T2, cu acoperire in municipiile Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi. in aceasta faza, Radiocom va folosi o parte dintre echipamentele care au transmis in banda UHF (postul TVR 2). In prezent, se afla in derulare licitatia pentru achizitionarea unor echipamente noi', precizeaza Radiocom, intr-un comunicat remis Agentiei Nationale de Presa.

Radiocom precizeaza, totodata, ca in paralel, conform ordonantei de urgenta a Guvernului publicata in Monitorul Oficial (Partea I, Nr. 423/15.06.2015), va continua, cu caracter temporar, pana la 31 decembrie 2016, emisia pe cale terestra a postului public de televiziune TVR1 in format analogic, in banda de frecventa VHF, pentru a mentine continuitatea informarii intregii populatii a Romaniei.
Proiectul de implementare a televiziunii digitale terestre in Romania, realizat de Radiocom, in urma adjudecarii a trei licente nationale in banda UHF, este planificat a se desfasura astfel: pentru MUX1, realizarea unei retele nationale cu o acoperire de minim 90% din populatie, cu emitatoarele instalate, pana la data de 31 decembrie 2016, respectiv pentru MUX2 si MUX4 se vor realiza doua retele nationale pana la data de 17 mai 2017, prin intermediul carora se pot transmite programe comerciale de televiziune.

Cititi in continuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?