Proiect de investitii in generarea de energie verde - regenerabila si nepoluanta, in Sema Parc
8/8313
calendar_month 23 Nov 2022, 10:47
River Development, dezvoltatorul proiectelor Sema Parc si The Light, prin societatea sa de administrare a cladirilor din Sema Parc, anunta proiectul de implementare a unei centrale electrice fotovoltaice, pentru generarea de energie verde – regenerabila si nepoluanta. Cu o investitie totala de peste 1 milion euro, proiectul are ca termen de finalizare luna mai 2023 si, pentru inceput, va asigura o parte din alimentarea cu energie electrica a cladirilor Paris, Berlin si Bruxelles din Sema Parc.

”Strategia noastra de dezvoltare urmareste aspectul sustenabil al fiecareia dintre functiunile pe care le cream in Sema Parc, iar aceasta se reflecta in modul in care dezvoltam toate proiectele noastre: concepute pe baza nevoilor comunitatii, aliniate la standardele imobiliare si la cerintele actuale ale pietei. Investitia pe care o anuntam astazi este un pas firesc prin care ne dorim sa garantam sanatatea, bunastarea si sa acoperim nevoile rezidentilor din comunitatea din Sema Parc, prin masuri prietenoase cu mediul in ceea ce priveste consumul de energie si apa, poluarea, accesul la transportul in comun sau utilizarea terenurilor.” – declara Liviu Birau, Director General al River Development.

Proiectul consta intr-un sistem integrat format din 3 sub-centrale electrice fotovoltaice. Acestea injecteaza in sistem energia generata de cca. 3.000 de panouri solare, cu o putere instalata totala de 1,2 MW. Sistemul rezultat va permite scaderea anuala a emisiilor CO2 cu peste 900 de tone CO2.

”Implementarea acestui proiect de investitii pentru instalarea centralelor electrice fotovoltaice in Sema Parc va duce la asigurarea partiala a consumului de energie electrica a cladirilor Berlin, Paris si Bruxelles, aproape 38.000 mp (GLA), dintr-o sursa ”verde”, regenerabila si nepoluanta, asa cum este energia solara. Ne asteptam sa fim complet operationali in luna mai a anului 2023.” – declara Lucian Grosaru, Director Executiv al Sema Parc SA, societatea de administrare a cladirilor din Sema Parc.

Proiectul se realizeaza in parteneriat cu SIMTEL Team, una dintre companiile cu cea mai vasta experienta in domeniul proiectare, furnizare de echipamente si instalare de centrale fotovoltaice, pionier si lider in implementarea centralelor fotovoltaice pe acoperisuri industriale in Romania. SIMTEL va realiza inclusiv mentenanta corectiva si preventiva pentru acestea si echipamentele conexe.

”Suntem incantati de colaborarea cu administratia comunitatii din Sema Parc, locul unde avem propriile birouri. Ne bucuram ca avem oportunitatea de a sustine dezvoltatorul River Development, in drumul catre eficientizarea consumului de energie, prin constructia de centrale electrice fotovoltaice si ca putem contribui astfel la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale acestuia. Prin acest proiect avem ocazia sa venim cu cele mai bune solutii de sporire a eficientei energetice, de optimizare a costurilor si de crestere a beneficiilor pentru toti cei care, ca si noi, isi desfasoara activitatea in aceasta comunitate de afaceri.” – declara Iulian Nedea, CEO al SIMTEL Team.

Materialele si echipamentele ce vor fi folosite sunt achizitionate de la producatori de top: invertoarele FIMER/ABB si SEMA, ambii lideri in Europa, iar accesoriile pentru tablourile electrice de la ABB. Cele aproape 3.000 de panouri solare ce vor fi instalate pe terasele cladirilor de birouri Paris si Bruxelles din Sema Parc, sunt produse de Longi Solar, companie ce se afla constant in top 3 producatori la nivel mondial. Structura pe care se monteaza panourile provine de la K2 Systems, lider incontestabil in Europa in acest domeniu.
Pe langa acest proiect de investitii, incepand din luna noiembrie in Sema Parc au fost date in folosinta 5 statii de incarcare a vehiculelor electrice, in spatii de parcare supraterane din adiacenta cladirilor Paris, Bruxelles si Berlin. London si Oslo, cladiri aflate de asemenea in imediata vecinatate, sunt si ele prevazute cu 17 statii de incarcare a vehiculelor electrice in parcarea subterana, comuna celor doua cladiri.