Productie aniversara in Dusseldorf: 5.000.000 de autovehicule comerciale usoare cu stea in trei colturi
8/8275
calendar_month 24 Oct 2022, 12:34
Düsseldorf – Fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf a sarbatorit a 60-a aniversare in aprilie, anul acesta, si, totodata, pe 5 Octombrie, a marcat producerea autovehiculului comercial usor cu numarul 5.000.000. Fiind o fabrica de autovehicule comerciale usoare de la inceput, „Bremer” si „Düsseldorfer” au iesit din linia de productie inca din 1995. Autovehiculul comercial usor cu numarul 5 milioane este un eSprinter, care se produce in Düsseldorf inca din 2019.
„Odata cu autovehiculul comercial usor cu numarul cinci milioane, sarbatorim un moment cu totul special la fabrica din Düsseldorf. Cu ocazia acestei aniversari a productiei, felicit calduros fabrica si intreaga echipa, pentru forta inovatoare, profesionalismul si dedicarea zilnica, fara de care nu am fi aici astazi. Astept cu nerabdare viitorul uzinei din Düsseldorf si mai ales alte momente de celebrare, precum cel din 2023, cand vom lansa urmatoarea generatie de eSprinter”, declara Michael Hellmann, manager la fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf.
O locatie cu istorie
Odata cu preluarea Auto-Union si integrarea in Daimler-Benz AG in anii 1960, a fost fondata fabrica din Düsseldorf, una dintre cele mai mari fabrici din lume ale familiei Mercedes-Benz Vans. De atunci, au fost produse autovehicule comerciale usoare pentru divizia de autoutilitare a Mercedes Benz AG, inclusiv emblematica Sprinter, care este disponibila in peste 130 de tari; tot acolo au fost produse si legendarele „Bremer” si „Düsseldorfer”. Din 1995, modelele furgon ale Mercedes Benz Sprinter au iesit de pe linia de productie, care, pe langa siguranta, prezinta ergonomie, eficienta si confort. De-a lungul anilor, unitatea de productie a devenit unul dintre cei mai mari angajatori si formatori industriali din regiune. Aceasta include acum aproximativ 5.900 de angajati si stagiari si 690.000 de metri patrati de spatiu pentru productie, vopsire si asamblare. Cu perspectiva urmatoarei generatii de eSprinter, 50 de milioane de euro au fost investiti in locatia din Düsseldorf; suma va fi folosita pentru adaptarea productiei si formarea continua a angajatilor.
Dedicati unui viitor sustenabil: urmatoarea generatie de eSprinter
Odata cu productia eSprinter, Mercedes-Benz Vans ofera nu numai o solutie durabila pentru transportul local fara emisii, dar stabileste si noi standarde pentru traficul urban de livrare. In stransa colaborare cu serviciile de curierat, expres, colete, clientii aferenti acestui sector si carosierii, au fost definite cerintele pentru urmatoarea generatie de eSprinter; autovehiculele vor intra in productie in a doua jumatate a anului 2023, intai in Charleston (Carolina de Sud), apoi in Düsseldorf si Ludwigsfelde. „Productia durabila este un alt pas important pe drumul catre neutralitatea CO2. Am stabilit deja diverse masuri si vom continua sa dezvoltam constant procesele noastre de productie si logistica in directia durabilitatii”, explica Michael Hellmann. Productia planificata a urmatoarei generatii eSprinter se va baza pe noua „Platforma de versatilitate electrica”, care se va adresa unor noi segmente de clienti, precum si noi piete precum SUA si Canada.
Tranzitie in mobilitate: Alege productia neutra in CO2
Abordarea unei mobilitati holistice durabile este urmarita si la Mercedes-Benz Vans. Din acest an, productia a fost deja convertita in productie neutra in CO2, iar acest lucru se apropie treptat de obiectivul unei tranzitii durabile a transportului si al protejarii mediului inconjurator. Pentru a atinge acest obiectiv, compania se bazeaza pe utilizarea de energii regenerabile si pe noi sisteme de mobilitate care reduc emisiile, in sediul fabricii - cum ar fi naveta la cerere si sistemele de transport fara sofer - precum si pe achizitionarea de energie electrica din surse exclusiv regenerabile. Aceste masuri se indreapta, de asemenea, in mod activ catre obiectivele Ambition 2039, in care autovehiculele comerciale usoare trebuie sa devina neutre in CO2 pe toata durata vietii lor. Aceasta include toti pasii, de la dezvoltare pana la productie.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?