Printul Charles ii indeamna pe romani sa plece in vacanta in tara
7/7385
calendar_month 11 Iun 2020, 00:04
Printul Charles de Wales i-a indemnat pe romani sa isi petreaca vacanta in tara si sa redescopere „bogatiile incredibile” ale tarii.
Mesajul este transmis intr-un film de cinci minute menit sa sprijine industria turistica locala - „Un mesaj special al HRH Printul de Wales in sprijinul industriei turistice romanesti”.
Filmul, povestit de printul Charles, este opera lui Charlie Ottley, prezentatorul si producatorul serialului documentar Wild Carpathia.
Printul isi aminteste prima vizita in Romania si evidentiaza „biodiversitatea inegalabila” si „peisajele naturale uluitoare”.
"De-a lungul anilor de la prima mea vizita, in urma cu mai bine de 20 de ani, am cunoscut si iubesc atat de mult despre Romania, mostenirea ei istorica unica, biodiversitatea inegalabila, padurile sale mixte vaste si peisajele naturale uimitoare. vazut, sunt mult mai multe, incat tanjesc sa explorez. Romania este o tara uimitor de diversa ", spune printul.
El mentioneaza locuri precum Delta Dunarii, padurile, izvoarele si manastirile Bucovinei, Moldova si Maramuresul, dealurile Apuseni sau salbaticile Harghitei, colectiile pretioase din muzeele din Bucuresti sau frumusetea salbatica a Cheile Portilor de Fier, castelele si satele sasesti din Transilvania, vaile indepartate ale Banatului si Crisanei, cetatile dacice si orasele grecesti Histria si Argamum.
"A gasi o sanatate atat de mare a diversitatii naturale si culturale sub un singur steag este destul de remarcabil si este una dintre caracteristicile care fac din Romania un astfel de colt unic si special al Europei. La fel si determinarea poporului roman de a pastra si proteja mostenirea lor, pentru a se tine de mestesugurile si traditiile lor si de a pastra tot ce este mai bun din trecut, in timp ce isi construieste un viitor mai luminos ", spune Printul Charles.
Atingand schimbarile profunde aduse de pandemia coronavirusului, printul vorbeste despre impactul devastator pe care l-a avut asupra industriei turistice si a afacerilor si locurilor de munca asociate.
Citeste si: