Portul Tulcea din Romania va fi supus unei modernizari
7/7317
calendar_month 15 Mai 2020, 14:56
Portul si malul raului din Tulcea, principalul punct local de intrare in regiunea Deltei Dunarii, vor suferi lucrari de modernizare in valoare de aproximativ 34 de milioane euro, a informat Ziarul Financiar.

Din costul total, 75% vor fi acoperite din fonduri Europene prin Programul Operational Infrastructura Mare, 23% din bugetul de stat si 2% din bugetul Consiliului Judetean Tulcea. Pentru a putea vizualiza principalele rute care ajung in Tulcea consultati harta Constanta.
Max Boegl Romania, parte a grupului german Max Boegl, a castigat oferta publica de a intreprinde lucrarile.
Proiectul urmeaza sa fie livrat pana la sfarsitul anului 2022. Este menit sa modernizeze infrastructura portuara si sa permita dezvoltarea serviciilor de transport naval de calatori.
Zonele de andocare pentru marfuri si pentru pasageri vor fi separate de zone pietonale, astfel incat sa transforme intregul mal al raului, care are o lungime de peste 1 km si jumatate, intr-un punct de atractie, a informat Stirileprotv.ro. O parte din constructie este folosita exclusiv de navele de pasageri, deoarece autoritatile spera sa atraga mai multi turisti in regiunea Deltei Dunarii si sa creasca durata sederii lor.
De asemenea, va fi organizata o competitie pentru proiecte privind frontul raului.