hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  PlayStation 4 - specificatii aproape confirmate: GPU AMD, CPU X64 si controlere touch

PlayStation 4 - specificatii aproape confirmate: GPU AMD, CPU X64 si controlere touch

calendar_month 24 Ian 2013, 09:00
Urmatoarea generatie de console de gaming de la Sony si-a dezvaluit specificatiile hardware. Sony PlayStation 4, cu nume de cod Orbis, va fi dotata cu procesor si GPU de la AMD.
Astfel, informatiile care apar pe site-ul Kotaku.com si care par a fi o reconfirmare a datelor vehiculate pana acum indica faptul ca Sony PS 4 va beneficia de un CPU AMD 64 cu opt nuclee si de GPU de la acelasi producator, AMD R10XX. Desi aceste informatii apar si in devkit-ul Sony PS4, s-ar putea ca versiunea finala si comerciala a consolei sa rezerve cateva surprize.

Sony nu a confirmat pana acum informatiile, deci tot ce avem de facut este sa asteptam verdictul oficial.
Tot in devkit-ul publicat de Kotaku se mai arata ca PS4 va avea un sistem de conturi multi-user pe Sony Entertainment Network.

Kotaku mai precizeaza si faptul ca Sony implementeaza tehnologia touch pe controlerele consolei, informatie despre care HIT.ro a scris recent.
Informatii din diferite surse spun ca si urmatoarea generatie de Xbox de la Microsoft va folosi tot arhitectura X64 (dar ramane de vazut daca este vorba despre AMD sau alt producator).
Ambele console de jocuri, Sony PS4 si Microsoft Xbox 720, vor fi prezentate consumatorilor in prima parte a acestui an.
Surse: Engadget, Kotaku