Plaje izolate de incercat in aceasta vara
7/7383
calendar_month 30 Mai 2020, 23:37
Vara este aici, cu zilele sale insorite si temperaturile ridicate. si, desi vacantele arata diferit in acest an, cu toate noile reguli ale pandemiei coronavirusului, calatoria este acum posibila din nou, iar majoritatea se uita la destinatii de pe litoral. Mai jos am selectat cateva plaje mici pentru a incerca in Romania, departe de agitatia de locuri aglomerate precum Mamaia sau Vama Veche:

Corbu si Vadu

Aceste plaje nu trebuie sa lipseasca din lista „spoturilor de distantare sociala” pentru a incerca in Romania. Deoarece doua dintre ultimele plaje curata de pe litoralul romanesc, Corbu si Vadu sunt de obicei preferati de catre persoanele care nu sunt mari fani ai statiunilor zgomotoase si aglomerate si prefera in loc un loc linistit, unde pur si simplu se pot bucura de soare, mare si sunetul valurilor si pescarusilor. Unii vin si la Corbu pentru a practica sporturi nautice precum windsurfing sau snorkeling.
Corbu este situat nu departe de statiunile populare Mamaia si Navodari, in timp ce Vadu poate fi gasit mai departe spre nord. in timp ce se afla in zona, turistii pot vizita si ruinele cetatilor Histria si Enisala.

Plaja Sulina

Sulina, un oras din judetul Tulcea, este punctul cel mai estic al Romaniei si ofera, de asemenea, vizitatorilor o plaja larga, cu nisip alb si apa limpede. Plaja este situata la cativa pasi de oras (aproximativ 2 km) si multi o recomanda, de asemenea, pentru excursii in familie, in principal datorita apei sale putin adanci. Unii chiar vin aici pentru observarea pasarilor.
De asemenea, turistii pot planifica o excursie de o zi in orasul Sulina, deoarece exista multe lucruri de vazut aici. Lista include Vechiul Far, construit in 1869 si Biserica „Sf. Nicolae”. De la Tulcea, la Sulina se poate ajunge cu barca.

Plaja Sfantu Gheorghe

La aproximativ 30 km sud de Sulina, turistii gasesc o alta plaja linistita si salbatica a Deltei Dunarii - Sfantu Gheorghe. Este, de asemenea, situat la cativa pasi de satul cu acelasi nume (Sfantu Gheorghe), dar vizitatorii pot ajunge si acolo cu tractorul cu o remorca special amenajata pentru transportul oamenilor.
Cei care doresc sa-si planifice vacanta in august ar trebui sa stie ca festivalul Anonimul, un eveniment dedicat filmului independent, va reveni cu o noua editie la Sfantu Gheorghe intre 12 si 16 august. in acest an, toate proiectiile de film vor avea loc in aer liber, pentru a se conforma masurile actuale introduse pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Mai multe detalii aici.

Plaja Tuzla

Plecand din Constanta si plecand spre sud spre Mangalia, dupa aproximativ 20 de km, turistii pot gasi mica comuna Tuzla si plaja sa frumoasa, neimpacata, cu nisip alb si apa albastru turcoaz. Este un loc excelent pentru cei care doresc sa-si petreaca o zi relaxanta pe plaja, departe de zgomotul orasului sau de multimile zbuciumate ale unor statiuni populare de pe litoral, precum Mamaia sau Vama Veche. Iar vizitatorii pot incerca, de asemenea, mancarurile gustoase de peste preparate de pescarii locali sau se pot bucura de o bautura rece pe nisip.
Citeste si despre: