hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Piata smartphone-urilor se va dubla in doi ani (Infografic)

Piata smartphone-urilor se va dubla in doi ani (Infografic)

calendar_month 08 Feb 2013, 16:45
Din anul 1997 pana in 2012 au fost produse peste o mie de miliarde de smarphone-uri, adica un aparat la 6,7 persoane de pe planeta.
Cu toate ca a durat 16 ani pentru a se ajunge la aceasta productie impresionanta de smartphone-uri, specialistii sustin ca in urmatorul an se vor produce alte o mie de miliarde de astfel de device-uri.
Aceste informatii au fost publicate intr-un infografic realizat de catre NowSourcing, din informatii preluate de la dezvoltatorul Moovweb.
Mai mult, in anul 2013 se asteapta ca numarul utilizatorilor care folosesc internetul de pe mobil sa il depaseasca pe cel al userilor care utilizeaza internetul pe laptop sau desktop, conform Morgan Stanley Research.

Din pacate, insa, specialistii mentioneaza ca multi utilizatori de smartphone-uri sunt mai tentati sa paraseasesca un site daca acesta nu este optimizat pentru telefonul mobil, motiv pentru care ii avertizeaza pe cei cu afaceri in internet sa acorde mare atentie acestui aspect si sa faca modificarile necesare in cel mai scurt timp posibil.
Pe partea financiara, in anul 2011 comertul cu smartphone-uri a insumat circa 241 de miliarde de dolari, insa pana in anul 2015 aceasta cifra ar putea depasi suma de 1 trilion de dolari (o mie de miliarde dolari).
In ceea ce priveste tabletele, in anul 2012 s-au vandut aproximativ 118,9 milioane de bucati, insa se preconizeaza ca pana in anul 2016 numarul posesorilor de astfel de gadgeturi va ajunge la 369.2 milioane.

  • Alte informatii importante din infograficul realizat de NowSourcing:

  • pana in anul 2016, comertul cu ajutorul telefoanelor mobile va fi de 5 ori mai dezvoltat;

  • in anul 2011, oamenii au facut cumparaturi pe ebay.com, cu ajutorul smarphone-urilor, in valoare de 5 miliarde de dolari;

  • aplicatiile de sanatate pentru smartphone-uri vor avea incasari de 8 milioane de dolari pana in 2018;

  • in anul 2013, 61 de milioane de americani vor utiliza serviciile de mobile banking, comparativ cu cele 41 de milioane care au facut acest lucru in anul 2012.


Iata infograficul complet realizat de NowSourcing:
(clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Sursa foto: which.co.uk 

Sondaj

Care credeti ca a fost cel mai asteptat film din 2023?