Piata locurilor de munca in Romania
7/7367
calendar_month 17 Iun 2020, 10:52
Chiar daca Romania nu este adesea privita ca o destinatie excelenta pentru oportunitatile de cariera, exista un numar tot mai mare de companii internationale care se muta aici. Acest lucru se explica prin costul scazut al fortei de munca din tara noastra, precum si prin faptul ca face parte din UE.
De-a lungul anilor, economia romaneasca a inregistrat o crestere puternica. Dupa criza economica mondiala, pietele muncii sale nu s-au mai recuperat pe deplin. Se inregistreaza o crestere constanta in lumea afacerilor.
Veti gasi locuri de munca la nivel inalt in orase precum Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara pentru absolventii care vorbesc mai multe limbi. In mai 2019, rata somajului a ajuns la 4,6%, ceea ce a fost un semn decent al imbunatatirii perspectivelor.
Expertii sunt tot mai cautati si acum intalnesc posibilitatea reala de dezvoltare in companii americane, germane, etc. Conform unui studiu la nivel national un angajat isi petrece aproape 2 ani la un loc de munca. Astfel intrebarile despre cat dureaza un preaviz si cum se face o cerere de demisie este destul de intalnita.
Piata Muncii din Romania are nevoie de angajati care vorbesc mai multe limbi precum engleza, franceza si germana. Majoritatea companiilor folosesc in continuare limba romana si cer angajatilor sa vorbeasca engleza la locul de munca, iar unele abilitati in domeniul IT cresc sansele de a obtine locuri de munca standard. Cei cu abilitati bune sunt cel mai probabil sa prospere pe piata muncii.
Salariile, in general, in Romania sunt cu mult sub standardele Europei de Vest. Cu toate acestea, daca aveti abilitati extrem de dorite, cum ar fi dezvoltarea de software sau limba engleza ca limba materna, sansele dvs. de a obtine un loc de munca extrem de bine platit sunt destul mari.
Prima cerinta pentru a gasi un loc de munca in Romania este o diploma de liceu. In plus, o diploma universitara si competenta IT este o necesitate pentru viitorii angajati.
Solutia poate fi site-ul dedicat: MyJob.ro