hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Parteneriat Audi, Google si Nvidia pentru urmatoarea generatie de masini inteligente

Parteneriat Audi, Google si Nvidia pentru urmatoarea generatie de masini inteligente

calendar_month 30 Dec 2013, 12:00
Constructorul auto german Audi a semnat un parteneriat cu Google si Nvidia pentru implementarea pe automobile a urmatoarei generatii de sisteme inteligente entertainment.
The Next Web, care citeaza The Wall Steet Journal, scrie ca Audi va dota masinile sale cu sisteme eletronice bazate pe Android si care vor furniza atat informatii de navigatie in timp real cat si posibilitatea de rulare a unor aplicatii utile pentru soferi si pasageri. Google face astfel inca un pas important in lupta cu Apple pe acest segment de piata.

Partea hardware a urmatoarei generatii de sisteme infotainment inteligente va fi asigurata de Nvidia, un alt nume greu din industrie.
Parteneriatul dintre cele trei mari companii va fi anuntat oficial in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas, care debuteaza in data de 7 ianuarie 2014.
Tot atunci vom afla si detaliile concrete ale colaborarii. Pana in acest moment, se stie ca noul sistem infotainment va da posibilitatea posesorilor urmatoarei generatii de automobile Audi sa acceeze muzica, sa ruleze aplicatii Android si sa beneficieze sistemul de navigatie intr-un mod similar celui regasit pe smarthone-urile Android.
Pasul Google era de anticipat in conditiile in care Apple a anuntat deja, in carul WWDC 2013, "iOS in the car", proiect care vizeaza implementarea sistemului de operare mobil al americanilor din Cupertino pe o serie de automobile din urmatoarea generatie. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?