hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Parlamentul European a respins ACTA

Parlamentul European a respins ACTA

calendar_month 04 Iul 2012, 16:55
Parlamentul European a respins ACTA cu 478 de voturi impotriva documentului si doar 39 pentru. Tratatul international ar putea fi adoptat de SUA, Japonia si alte tari, insa lipsa de sustinere in Europa nu este un semn bun pentru viitorul ACTA.
ACTA nu va intra in vigoare in nicio tara europeana, indiferent de deciziile locale, odata ce documentul a fost respins de Parlamentul European, scrie ZDNet.

ACTA ar putea deveni insa realitate in unele tari, doar daca minim 6 dintre statele care il sustin vor ratifica documentul.
Niciuna dintre cele 8 tari care au sustinut initial ACTA nu a ratificat documentul pana in prezent. Participantii la ACTA sunt Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si SUA.
ACTA nu va deveni realitate in Europa chiar daca cele mai controversate masuri au fost eliminate inainte de vot. Documentul initial ar fi permis vamesilor sa caute muzica piratata in iPod-uri la granita si ar fi obligat furnizorii de internet sa deconecteze clientii care descarca fisiere piratate in mod repetat. 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?