Panasonic va lansa pe piata chineza contorul cu ultrasunete de debit si concentratie pentru hidrogen
3/36158
calendar_month 14 Feb 2024, 14:30


Panasonic Corporation a anuntat astazi ca pe 14 februarie 2024, compania sa, Electric Works, va incepe sa accepte comenzi pentru debitmetrul cu ultrasunete si concentratia de hidrogen, un nou produs conceput pentru piata chineza care poate masura simultan debitul si concentratia de hidrogen in medii cu umiditate ridicata.

In ultimii cativa ani, pe masura ce eforturile de a obtine neutralitatea carbonului se accelereaza in intreaga lume, initiativele de promovare a utilizarii energiei cu hidrogen s-au intensificat. Pilele de combustie sunt alimentate de o reactie chimica intre hidrogen si oxigen din aer. Importanta cercetarii si dezvoltarii lor este in crestere, cu asteptari pentru progrese in eficienta energetica, durabilitatea produselor si reduceri suplimentare ale costurilor.

Compania Electric Works a lansat anul trecut debitmetrul cu ultrasunete si concentratia de hidrogen (GB-L1CMH1A) *1 si a primit raspunsuri pozitive de la un numar de clienti din Japonia si din strainatate, inclusiv China. Din 14 februarie 2024, va incepe sa accepte comenzi pentru debitmetrul cu ultrasunete si concentratia de hidrogen pe piata chineza, in asteptarea cererii in crestere. Este de asteptat ca utilizarea acestui produs sa accelereze cercetarea si dezvoltarea echipamentelor legate de hidrogen, cum ar fi celulele de combustie si electrolizoarele de apa.

Panasonic va continua sa sprijine dezvoltarea energiei cu hidrogen pentru a promova extinderea utilizarii energiei regenerabile si pentru a contribui la realizarea unei societati decarbonizate.

Compania intentioneaza sa prezinte produsul in standul Panasonic (nr. E45-51) la cea de-a 15-a Expo Internationala Smart Grid, care va avea loc in perioada 28 februarie - 1 martie 2024 la Tokyo Big Sight.

Caracteristici

1. Permite masurarea simultana a debitului de hidrogen si a concentratiei in medii cu umiditate ridicata
2. Echipat cu functia de a monitoriza continuu debitul si concentratia, precum si temperatura, presiunea si umiditatea
3. Capabil sa masoare debitul si concentratia de hidrogen intr-un interval larg [0 pana la 2000 L/min (normal *2 ), 0 pana la 100% vol *3 ]

Note:

*1 Referinta: comunicat de presa din 10 februarie 2023 https://news.panasonic.com/jp/press/jn230210-2

*2 Unitate de debit convertita in conditii de 0°C si 101,325 kPa

*3 Concentratie in volum