Panasonic lanseaza un generator cu pile de combustie cu hidrogen pur de 10 kW in Europa, Australia si China
3/36573
calendar_month 26 Apr 2024, 14:35


Panasonic Corporation (denumita in continuare Panasonic) a anuntat astazi ca Electric Works Company va lansa un nou generator de celule de combustie cu hidrogen pur care genereaza energie printr-o reactie chimica intre hidrogenul de inalta puritate si oxigenul din aer in octombrie 2024. in Europa *1 , Australia si China.

In octombrie 2021, Panasonic a lansat un generator de pile de combustie cu hidrogen pur de tip 5 kW PH1 (tip monofazat cu trei fire). Compania va lansa acum un nou produs PH3 (de tip DC) pentru pietele de peste mari, pentru a-si extinde pe deplin afacerea cu hidrogen in afara Japoniei.

Deoarece PH3 care urmeaza sa fie lansat este un sistem de cogenerare, poate produce o putere de maxim 10 kW DC si poate genera aproximativ 8,2 kW de caldura, care poate fi folosita pentru a incalzi apa la aproximativ 60 °C. Produsul este proiectat sa iasa curent continuu pentru a suporta tensiunea de alimentare intr-o mare varietate de tari si zone.

Pe langa o iesire mai mare prin conectarea mai multor unitati (pana la 250 de module), puterea de iesire poate fi ajustata *2 , permitand formularea de planuri flexibile de generare a energiei.

In plus, punctele de acces pentru intretinere sunt situate in fata, iar produsul este proiectat sa reziste la temperaturi scazute, precum si la altitudini mari, permitandu-i sa fie propus clientilor cu diferite medii de instalare.

In plus, produsul atinge o eficienta electrica de 57% (DC, LHV), o eficienta de recuperare a caldurii de 47% (LHV) si o eficienta totala de 104% *3 , contribuind la reducerea costurilor de functionare. Perioada de oprire a reviziei este proiectata sa fie de 15 ani pentru a asigura o durata lunga de functionare *4 , ceea ce poate reduce costurile ciclului de viata.

Panasonic, pe baza cunostintelor obtinute prin H2 KIBOU FIELD *5,6 , instalatia de demonstratie pentru solutii RE100 din Japonia, intentioneaza sa efectueze demonstratii similare in propriile fabrici din Tara Galilor, precum si in Germania.

Panasonic va oferi o noua optiune, utilizarea la scara larga a hidrogenului, pentru a extinde introducerea energiei regenerabile bazata pe Panasonic GREEN IMPACT formulat de Grup, contribuind la realizarea unei societati decarbonizate.

Note:

*1: Pietele tinta planificate sunt Germania, Regatul Unit, Belgia, Elvetia, Franta, Austria, Tarile de Jos, Spania si Italia.

*2: Puterea de iesire poate fi setata in trepte de 1 kW intre 4 kW si 10 kW per modul.

*3: Noul produs poate recupera caldura latenta de condensare. Deoarece rata sa de recuperare a caldurii include caldura latenta de condensare, eficienta sa totala este de peste 100%.

*4: Durata de viata depinde de planul de generare de energie al clientului. (Orice survine primul, timpul de alimentare 15 ani, ore cumulate de generare a energiei 100.000 de ore si ciclul de pornire si oprire cumulat de 4.500 de ori)

*5: Siglele H2 KIBOU si H2 KIBOU au fost inregistrate ca marci comerciale ale Panasonic Corporation.

*6: In aprilie 2022, Panasonic si-a inceput operatiunile la instalatia de demonstratie a solutiei RE100 din Japonia, care genereaza 100% din energia utilizata de fabrica sa de celule de combustie din resurse regenerabile, folosind un sistem de alimentare autonom care combina generarea atat din combustibilul cu hidrogen pur. generatoare de celule si generatoare fotovoltaice. Ca rezultat, a fost atinsa o performanta ridicata de mediu (o rata de reducere a achizitiei de energie de 98%). Desi hidrogenul din energie regenerabila nu este utilizat in timpul demonstratiei, Panasonic urmareste atingerea RE100 prin utilizarea hidrogenului derivat din energie regenerabila in viitor.<Caracteristici principale>

1. Sistem de cogenerare cu o putere DC de maxim 10 kW
2. Pot fi conectate mai multe module de 10 kW. In plus, functia de ajustare a iesirii *2 permite planuri de generare a energiei mai flexibile.
3. Instalarea extrem de flexibila faciliteaza propunerile unei game largi de clienti
4. Eficienta ridicata si ciclul de viata lung proiectat reduc costurile totale
<Caracteristici principale>
1. Sistem de cogenerare cu o putere DC de maxim 10 kW
Un generator cu pile de combustibil cu hidrogen pur PH3 poate genera maximum 10 kW de putere DC, precum si aproximativ 8,2 kW de caldura printr-o reactie chimica intre hidrogenul de inalta puritate si oxigenul din aer. Prin conectarea unui rezervor de apa calda la produs, caldura generata din pila de combustie poate fi convertita in apa calda (aproximativ 60ºC) pentru utilizare intr-o fabrica sau cladire.

Mecanism de generare a energiei

2. Pot fi conectate mai multe module de 10 kW. In plus, functia de ajustare a iesirii *2 permite planuri de generare a energiei mai flexibile.
Prin utilizarea aplicatiei dedicate PH3, puterea de iesire poate fi ajustata in trepte de 1 kW intre 4 kW si 10 kW per modul.
Deoarece pot fi conectate pana la 250 de generatoare de celule de combustie cu hidrogen pur, pot fi formulate planuri flexibile de generare a energiei pentru fabrici si cladiri in care sunt de asteptat diferite tipuri de fluctuatii ale cererii.

3. Instalarea extrem de flexibila faciliteaza propunerile unei game largi de clienti
PH3 poate fi instalat chiar si in spatii mici, deoarece punctele de acces pentru intretinere sunt situate in fata *7 .
De asemenea, poate fi furnizat unei game largi de clienti deoarece este rezistent la frig (limita inferioara: -15ºC), precum si la altitudine mare (1.000 m).

*7: Deoarece reglementarile de instalare difera in functie de tara, va rugam sa le confirmati inainte de instalare.

4. Eficienta ridicata si ciclul de viata lung proiectat reduc costurile totale
Au fost atinse rate de eficienta ridicate, cum ar fi o eficienta electrica de 57% (DC, LHV), o eficienta de recuperare a caldurii de 47% (LHV) si o eficienta totala de 104%. Eficienta ridicata duce la reducerea consumului de hidrogen, contribuind la reducerea costurilor de functionare. Perioada de oprire a reviziei este proiectata sa fie de 15 ani pentru a asigura o durata lunga de functionare *4 , ceea ce poate reduce costurile ciclului de viata.

Specificatii
     
PH3
(tip DC)

Numele produsului

Generator cu pile de combustibil cu hidrogen pur „H2 KIBOU”

Tipul de pile de combustibil

Celula de combustie cu electrolit polimeric (PEFC)

Numar de model

FC-H99PGD1P

Anul si luna lansarii

octombrie 2024 (planificat)

Panou de design

Produs optional (se vinde separat)

Configurare

Sistem de cogenerare (sistem extern de racire cu apa)

Performanta de baza

Iesire

Putere

10 kW max.
Ajustabil in trepte de 1 kW intre 4 si 10 kW

Voltaj

DC 380-495 V *8
(tensiune fixa)

Consumul de energie

In timpul pornirii

300±90 W

Prevenirea inghetului

583 W

Eficienta

Generare de energie (DC)

LHV: 57%, HHV: 48,1%

Recuperare de caldura

LHV: 47%, HHV: 39,7%

Hidrogen

Consum

97,5 NL/min ≈ 6 Nm3 / h

103,7 NL/min (max.)

Presiunea de alimentare

50±20 kPa

Caldura de evacuare

Iesire

8.248 W

Dispozitiv de racire cu apa

Este necesar un echipament de racire cu apa
(achizitie externa)

Sprijinirea cogenerarii

Unitate de stocare a apei calde (procurare externa)

Timp

Lansare

30 de secunde (aproximativ 40 de secunde pentru a atinge evaluarea)

Generare continua de energie

168 ore (7 zile)

Dimensiuni

Unitatea principala

L900 mm x D865 mm x H1.787 mm

L900 mm x D898 mm x H1.787 mm (cu un panou de design)

Ambalajul unitatii principale

L957 mm x D966 mm x H1.917 mm

Greutate

Unitatea principala cand este uscata

340 kg
354 kg (cu un panou de design)

Ambalare cand este uscata

360 kg
(un panou de design are 18 kg)

Control

Cand sunt conectate pana la 10 module *9

Aplicatia PH3 (furnizata cu PH3)
(aplicatia PH3 nu este necesara in timpul conexiunii EMS)

Cand sunt conectate pana la 250 de module (cu PLC) *10

Conditii de instalare

Altitudine maxima pentru instalare

1.000 m

Spatiu de intretinere

Intretinere fata: 600 mm, Altele: 10 mm *11,12

Temperatura mediului de instalare

-15 pana la 40ºC

intretinere

Intretinere periodica

Necesar in functie de orele cumulate de generare a energiei

Revizuire
(oricare vine primul)

Timp de energizare 15 ani

Ore cumulate de generare a energiei 100.000 H

Ciclu de pornire si oprire cumulat de 4.500 de ori

スクロールできます
*8: Invertorul este necesar in conformitate cu nota de aplicare.

*9: Computerul folosit pentru a instala aplicatia trebuie sa fie furnizat de client. Calculatorul si unitatea de celule de combustibil trebuie sa fie conectate prin LAN.

*10: Computerul si PLC-ul utilizat pentru a instala aplicatia trebuie sa fie furnizate de client. Calculatorul si PLC-ul, precum si PLC-ul si unitatea de celule de combustibil trebuie sa fie conectate prin LAN (releu hub).

*11: Pe partea frontala a unitatii principale, este necesar un spatiu de 400 mm pentru a deschide usa.

*12: In cazul atasarii unui panou de design, este necesar un spatiu de 70 mm pentru partile din stanga si din dreapta.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?