hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Panasonic ar putea iesi din afacerea cu plasme

Panasonic ar putea iesi din afacerea cu plasme

calendar_month 18 Mar 2013, 12:00
Panasonic ar putea renunta la productia de plasme TV in urmatoarea perioada, afirma Nikkei, citat de de The Verge.
Compania nipona, care incearca sa isi mentina veniturile estimate pe termen mediu, va renunta la productia de plasme in mod treptat pentru a nu nemultumi clientii si nici partenerii care ii furnizeaza componente.
Teoretic, Pansonic va incepe reducerea productiei de plasme tv din 2014, desi, potrivit Nikkei, compania a pus deja punct investitiilor in tehnologia amintita. Se pare ca Panasonic nu va renunta insa si la dezvoltarea de paneluri pentru televizoarele OLED, acest proiect urmand sa fie continuat alaturi de Sony.

Intr-o replica, Panasonic nu a negat informatiile aparute in presa, ci a precizat ca momentan compania analizeaza mai multe strategii, dar nu a luat inca o decizie.
Chiar daca au pierdut razboiul comercial cu LCD-urile, televizoare plasma sunt inca foarte apreciate de consumatori, mai ales datorita unor caracteristici specifice, precum unghiurile mari de vizualizare, culorile foarte vii si lipsa blur-ului din imaginile in miscare.

Nu este prima data cand apar informatii referitoare la o retragere a Panasonic din business-ul cu plasme.
Reprezentantii companiei au declarat in ultima perioada ca firma se va concentra din acest an si pe alte segmente de produs mai profitabile, precum sisteme pentru industriile aeronautica su de automobile si produse dedicate segmentului enterprise.
Sursa: The Verge 

Sondaj

Folositi internetul pentru: