Ovidius Clinical Hospital devine primul Centru de referinta si training Siemens Healthineers din Romania
8/8490
calendar_month 16 Mar 2023, 11:57
Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul Romaniei, devine primul Centru de referinta si training Siemens Healthineers din Romania. Totodata, spitalul din Ovidiu, se extinde la inceputul lunii aprilie cu o noua cladire de spital in care vor functiona si cele doua centre dedicate de oncologie si radioterapie si de cardiologie interventionala si chirurgie cardiovasculara. Aceasta dezvoltare este rezultatul celei mai mari investitii private in domeniul sanatatii din Sud-Estul Romaniei din 1989 si pana in prezent: 28 de milioane de euro.
„Aceasta colaborare reprezinta un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sanatate din Romania, precum si o oportunitate pentru Ovidius Clinical Hospital de a oferi pacientilor acces la cele mai avansate tehnologii medicale. Realitatea dobrogeana este aliniata cu cea a intregii Romanii: bolile cardiovasculare si oncologice sunt pe primele locuri in incidenta si cresterea numarului de cazuri, asa ca, in mod firesc, ne extindem activitatea inspre nevoile reale, asa cum am facut-o din prima zi. Pacientii nostri vor beneficia de dotari si tehnologie unica in Romania si de medici supraspecializati in cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar ca suntem aliniati standardelor tehnologice europene, ci ne pozitionam, prin calitatea actului medical si a capacitatilor de tratament si ingrijire multidisciplinare, ca lideri in segmentul oncologic si cardiologic”, a declarat S. L. Dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generala si unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.
A fi primul Centru de referinta Siemens Healthineers din Romania este o recunoastere a faptului ca Ovidius Clinical Hospital are competente si experienta avansata in utilizarea si gestionarea produselor si solutiilor Siemens Healthineers in domeniul medical, dar si ca detine capacitatea de a furniza servicii de inalta calitate, inclusiv de diagnosticare, tratament si ingrijire a pacientilor, utilizand tehnologia Siemens Healthineers. Din perspectiva acestui parteneriat strategic, Ovidius Clinical Hospital va avea acces la cele mai noi tehnologii, produse si solutii Siemens Healthineers, aspect care certifica perfectionarea constanta a echipei medicale si implicit a serviciilor oferite pacientilor si bineinteles la cresterea sanselor de recuperare si de imbunatatire a starii lor de sanatate.
Astfel de tehnologii includ angiograful Artis Icono Floor, un sistem angiografic unic in Romania, ce permite imagini clare si precise ale vaselor de sange, astfel incat medicul sa poata vedea in detaliu structura acestora si eventuale anomalii. Digitalizarea actului medical si eficientizarea fluxurilor operationale reprezinta beneficii directe in relatia cu pacientul, de aceea una din prioritatile Ovidius Clinical Hospital a fost achizitia unei solutii Syngo Virtual Cockpit – clasandu-se in primele 10 centre de referinta Siemens Healthineers din Europa care dispun de aceasta solutie digitala. Azi, in Romania, Ovidius Clinical Hospital devine primul spital multidisciplinar care are aceasta solutie implementata si functionala. Aceasta tehnologie ofera medicilor posibilitatea de a controla dispozitive medicale, cum ar fi sistemele de imagistica, printr-un sistem de control virtual, de oriunde, facilitand accesul la ingrijire rapida si scurtand timpul de pe listele de asteptare ale pacientilor. De asemenea, ajuta la imbunatatirea acuratetei si eficientei tratamentului, asigurand o experienta mai sigura si mai confortabila pentru pacienti.
In Romania, sistemul de radioterapie Halcyon de la OCH va fi cel de-al 10-lea din tara livrat si primul din regiunea de Sud-Est functional.
Acceleratorul Liniar Halcyon a devenit un deschizator de drumuri in lumea radioterapiei, acesta incorporand sisteme de automatizare inteligenta care ajuta la reducerea timpului de tratament. In multe cazuri, pacientii pot intra si iesi din centrul de radioterapie in mai putin de 15 minute pe zi, de-a lungul intregului tratament. Construit in jurul pacientului oncologic, Halcyon nu numai ca ofera tratamente vitale, dar o face intr-un mod mai putin intimidant si mai confortabil.
MAGNETOM Lumina este un sistem de rezonanta magnetica cu intensitatea campului magnetic de 3T. Sistemul este dotat cu tehnologia BioMatrix, unica pe piata, disponibila numai la Siemens Healthineers, prin care sistemul, in mod automat, se adapteaza la pacient, nu pacientul la sistem. Echipamentul se adapteaza la pacient si efectueaza investigatii in respiratie libera, chiar daca pacientul prezinta dificultati in sustinerea respiratiei controlate, omogenizeaza automat campul magnetic cand pacientul are introduse in corp diferite proteze compatibile RM, dar care artefacteaza zona de investigat si se adapteaza la pacient in cazul in care acesta se misca in timpul scanarii. Pacientii cu patologie cardiaca beneficiaza de posibilitatea unei investigatii complete, fiindca echipamentul MAGNETOM Lumina este echipat cu toata tehnologia necesara unei examinari de cord, cu toate secventele care sunt necesare, indiferent de patologia cardiaca si indiferent de starea pacientului, avand in configuratie cel mai modern soft de post-procesare cardiaca.
SOMATOM Go Top este un sistem de computer tomografie cu 128 slice-uri reconstruite cu o viteza remarcabila de rotatie a tubului de raze X, de 0,33 secunde, care permite examinari extrem de rapide, indiferent de patologia pacientului si de starea acestuia. Sistemul este dotat cu tehnologie de inteligenta artificiala care ajuta operatorul sa seteze automat protocolul de scanare, in functie de conditia pacientului, astfel incat, atunci cand porneste scanarea, sistemul deja are setate toate optiunile necesare investigarii. Mai mult, inteligenta artificiala este „companionul” operatorului, ghidandu-l in toate aspectele investigatiei, fiind langa el la fiecare pas, evitand astfel aparitia vreunei erori sau intarzieri in scanarea pacientului.
Astfel, avand ca scop atingerea performantelor maxime pentru orice tip de scanare, acest echipament este dotat cu softuri de investigatie pentru examinarile de cord, oncologice, dar si de orice alt tip.
Tehnologiile nou achizitionate sunt complementare si reprezinta un upgrade la gama de imagistica deja existenta din cadrul Policlinicii OCH Constanta si a spitalului din Ovidiu.
„Acest parteneriat si desemnarea Ovidius Clinical Hospital ca Centru de referinta Siemens Healthineers este cu adevarat o premiera nationala care se traduce in faptul ca spitalul OCH beneficiaza in totalitate de aparatura si tehnologie marca Siemens Healthineers, ceea ce contribuie semnificativ la oferirea unor servicii medicale de calitate superioara. Astfel, cele doua noi centre, Centrul de Oncologie si Radioterapie si Centrul de Cardiologie Interventionala si Chirurgie Cardiovasculara, cu care se va extinde Ovidius Clinical Hospital din aprilie a.c. vor incorpora in urma acestui parteneriat strategic cele mai recente inovatii si tehnologii medicale ale Siemens Healthineers in Romania”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers Romania.
Centrul de Oncologie si Radioterapie OCH si Centrul de Cardiologie Interventionala si Chirurgie Cardiovasculara OCH vor fi inaugurate la inceputul lunii aprilie si vor avea in dotare, in urma acestui parteneriat strategic, cele mai recente inovatii si tehnologii medicale ale Siemens Healthineers in Romania. Aceste echipamente si servicii vor permite spitalului sa ofere pacientilor tratamente precise, eficiente, minim invazive, rapide, ajutand astfel la imbunatatirea calitatii ingrijirii medicale si a rezultatelor terapeutice.
Cele doua centre reprezinta cea mai mare investitie privata in domeniul sanatatii din Sud-Estul Romaniei din 1989 si pana in prezent, cu o valoare totala de 28 de milioane de euro. Noua cladire are o suprafata totala de 6.500 de metri patrati si va dispune de 68 de paturi, doua buncare de radioterapie, bloc operator cu sala de chirurgie cardiovasculara si laborator de radiologie, cardiologie si angiografie. Punerea in functiune a noilor centre de specialitate asigura peste 250 de noi locuri de munca, Ovidius Clinical Hospital ajungand astfel la peste 700 de angajati si colaboratori.
Pentru acestia, dar si pentru ceilalti medici din intreaga tara, expertii globali ai Siemens Healthineers vor folosi tehnologiile de ultima generatie si facilitatile Centrului de referinta si training Ovidius Clinical Hospital pentru a derula programe de specializare. Cursurile sunt gratuite si includ etape de teorie si practica, asigurand cresterea gradului de expertiza al medicilor prin crearea unui mediu profesionist de schimb de experienta.