Obiectivul climatic al Globalworth aprobat de Science Based Target initiative
8/8523
calendar_month 04 Apr 2023, 11:08
Globalworth si-a validat stiintific obiectivul climatic prin Science Based Target initiative (SBTi), in linie cu Acordul de la Paris privind reducerea emisiilor de carbon si limitarea incalzirii globale.
La Globalworth, consideram ca este datoria noastra sa gestionam responsabil impactul modului in care ne desfasuram activitatea asupra mediului, social si a guvernarii corporative. Aceasta impune Grupului o intelegere clara a aspectelor ESG relevante pentru activitatea sa, care vor fi in echilibru si gestionate in mod eficient pentru a genera o valoare durabila pe termen lung pentru actionarii sai si alte parti interesate.
In 2022, ca parte a strategiei sale de dezvoltare durabila, Grupul a revizuit in detaliu modul in care isi poate reduce in viitor amprenta de carbon.
Globalworth si-a analizat performanta pe o perioada de 3 ani si a stabilit obiectivul de mediu de reducere a intensitatii emisiilor GHG cu +40% pana in 2030 fata de nivelul de referinta din 2019 (pentru Obiectivul 1 si 2), si s-a angajat sa masoare si sa reduca de asemenea Obiectivul 3. Aceste obiective au fost aprobate si validate de catre SBTi.
SBTi este un parteneriat international intre CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute si World Wide Fund for Nature, al carui scop este de a sprijini companiile sa isi stabileasca obiective bazate pe stiinta pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris privind limitarea incalzirii globale la mult sub 2°C peste nivelurile preindustriale si de a continua eforturile de limitare a incalzirii la 1,5°C.
La Globalworth, inca de la infiintarea Grupului, ne-am concentrat pe furnizarea catre partenerii nostri de afaceri a unor spatii de inalta calitate, sustenabile, avansate tehnologic, personalizate conform nevoilor acestora, asigurandu-ne in acelasi timp ca aceste spatii au o influenta pozitiva asupra comunitatilor in care traim si ne desfasuram activitatea. Cu aproximativ 90% din proprietatile noastre comerciale certificate ecologic si aproximativ 98% din energia utilizata in portofoliul nostru din surse regenerabile la sfarsitul anului 2022, consideram obiectivul nostru pe 2030 si de reducere a emisiilor GHC validat de SBTi ca urmatorul pas in strategia noastra de dezvoltare durabila, a declarat Stamatis Sapkas, CFO in cadrul Globalworth Group.
In ultimii 2 ani, Globalworth si-a dezvoltat strategia de sustenabilitate in baza angajamentului sau de a promova practici comerciale responsabile si durabile.
• 45 din proprietatile din portofoliul sau sunt certificate sau recertificate cu BREEAM Very Good sau certificari superioare
• asigurarea in proportie de 100% a energiei utilizate in proprietatile din Polonia si in spatiile de birouri din Romania din surse regenerabile
• WELL Health-Safety Rating in toate cladirile de birouri din Romania si Polonia, pentru a demonstra in continuare ca proprietatile societatii ofera conditii sigure si sanatoase pentru ca corporatiile sa isi desfasoare activitatea, iar oamenii sa le viziteze si sa lucreze in acestea.
Globalworth va continua sa ofere informatii publice despre strategia sa de sustenabilitate si actiunile sale in rapoartele anuale privind dezvoltarea durabila.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?