O vara fara griji pentru parinti si copii
calendar_month 30 Iun 2016, 15:13
O vară fără griji pentru părinți și copii

Vara este sezonul bicicletelor şi momentul ideal pentru a petrece timp în aer liber, alături de familie. Mersul pe bicicletă este pe primul loc în topul activităților sportive ale românilor care locuiesc în orașe conform studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru Asociația Green Revolution. Printre prioritățile părinților în aceste momente se află dorința de a-și vedea copii bucurându-se de vară și siguranța lor.
Indiferent de frecvența cu care copii folosesc bicicleta este important ca părinții să cunoască pericolele la care pot fi predispuși micuții si ce pași ar trebui să urmeze pentru a preveni astfel de întâmplări.
Costurile tratamentului leziunilor craniene la nivelul Europei variază între 76,604 de euro și 848,053 euro în funcție de gradul de complexitate. Având în vedere aceste costuri, o asigurare medical internațională poate scuti părinții de grija datoriilor și aceștia pot fi siguri ca micuțul primește cele mai bune îngrijiri fie în țară, fie în străinătate.
1. Copii trebuie să poarte echipament de protecție când merg pe bicicletă. Potrivit unui studiu al Bike Helmet Safety Institute, 57% dintre accidentele de bicicletă pot fi prevenite prin purtarea căștii de protecție. Deși majoritatea copiilor preferă să nu poarte cască de protecție considerând că nu este “cool”, aceasta poate face de multe ori diferența între o vizită la cameră de gardă și o vară petrecută fără griji. În urma unei cercetări elaborate de Journal of Psychology, casca de protecție reduce leziunile de la nivelul capului cu 45%.
2. Bicicleta trebuie să fie ajustată conform înălțimii copilului. De cele mai multe ori, părinții decid să cumpere o bicicletă de dimensiuni mai mari, astfel încât micuții să o poată utiliza pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, doctorii ortopezi atenționează părinții că o astfel de bicicletă reprezintă un pericol mai mare pentru siguranța copiilor, deoarece aceștia nu au încă experiența necesară pentru a naviga cu ușurința pe o bicicleta de dimensiuni mari. În plus, poziția corpului va fi una anormală punându-se presiune pe încheieturile și coloana micuțului.
3. Măsuri de siguranță. Înainte de a se urca pe bicicletă copii trebuie să cunoască regulile esențiale pentru cicliști în trafic. Totuși, ca o măsură preventivă, ar trebui obișnuiți de la început să se plimbe cu bicicleta doar în parcuri, fiind cel mai sigur mediu pentru copiii mici care nu sunt pregătiți pentru a pedala în trafic.
4. Achiziționarea unei asigurări de sănătate. Pentru cei mai mulți părinți o plimbare cu bicicleta împreuna cu copii nu presupune necesitatea de a deține o asigurare medicală în cazul în care micuții se accidentează. Cu toate acestea, conform Organizației Safe Kids, anual, 26,000 de copii ajung la camera de gardă cu leziuni la nivelul capului. Achiziționarea unei asigurări medicale elimină una din grijile părinților și este unul din pașii pe care părinții îi pot urma pentru a asigura sănătatea și siguranța copilului. O asigurare de sănătate internațională de la MediHelp le permite părinților să includă și copilul în asigurarea medicală a familiei.Pentru a asigura sănătatea copiilului, dar și pentru a-i permite să se bucure de copilărie și să descopere lumea, printr-o asigurare de sănătate , părinții pot oferi siguranța, dar și suportul necesar micuților pentru a se bucura de această vară.