Noul tub LED de clasa A de la Signify: o solutie inovatoare impotriva cresterii preturilor la energie
8/8136
calendar_month 04 Aug 2022, 11:11
Signify (Euronext: LIGHT) si-a extins gama de produse Ultra Efficient cu cel mai eficient tub LED din punct de vedere energetic de pana acum. Datorita eficientei sale ridicate, tubul Philips MASTER LEDtube UE ofera o perspectiva noua clientilor in abordarea crizei energetice, cresterii presiunii pentru reducerea amprentei de carbon, precum si reglementarilor tot mai stricte venite din partea Uniunii Europene.

Signify a initiat anul trecut noi oportunitati odata cu lansarea becului Philips LED A-class, care consuma cu 60% mai putina energie decat un bec LED Philips standard. MASTER LEDtube UE continua aceasta inovatie tehnologica pentru a extinde portofoliul de produse eficiente din punct de vedere energetic, care indeplinesc criteriile de clasa A ale noului cadru UE privind etichetarea energetica si designul ecologic. in conformitate cu normele actualizate, produsele de iluminat trebuie sa aiba o eficienta energetica de cel putin 210 lm/W pentru a primi cel mai inalt calificativ, si anume calificativul A.

O intreprindere mica obisnuita, care utilizeaza 100 de tuburi fluorescente, ar putea economisi aproximativ 67.000 de RON pe an daca ar trece la tubul Philips MASTER LEDtube UE clasa A*. Cu o durata de viata de 100.000 de ore, noul tub rezista de cinci ori mai mult decat MASTER TL-D. Astfel, nu mai este nevoie de inlocuiri regulate, ceea ce sporeste economiile de costuri, reducand in acelasi timp deseurile.

„Daca ne gandim la solutii de iluminat din domeniul industrial, depozite, cladiri de birouri, scoli, spitale, dar si in retail, unde iluminatul este utilizat pe tot parcursul zilei, trecerea la LED ultra-eficient va reduce semnificativ consumul de energie electrica", spune Razvan COPOIU, Director General Signify Romania si Europa de Sud-Est.

Sustenabilitatea este esentiala pentru strategia Signify si reprezinta un element cheie al procesului de creare a produselor. in comparatie cu un tub fluorescent, noul Philips MASTER LEDtube UE poate reduce emisiile de dioxid de carbon cu pana la 2.285 kg** pe intreaga durata a vietii - echivalentul emisiilor absorbite de mai mult de 100 de copaci***.

Signify a incurajat de mult timp trecerea de la iluminatul fluorescent conventional la cel cu LED-uri, mai prietenos cu mediul inconjurator. Odata cu modificarea RoHS (Reducerea substantelor periculoase) din partea Uniunii Europene, care interzice, printre altele, vanzarea lampilor fluorescente liniare din august 2023, luminile LED de inalta performanta joaca un rol din ce in ce mai important.

„Continuam sa ne extindem gama de produse ultra-eficiente din dorinta de a avea cel mai eficient portofoliu de tehnologii din punct de vedere energetic. Cu spoturile LED GU10 ultra-eficiente care vor fi lansate in septembrie, pe langa becurile si tuburile disponibile in prezent, portofoliul nostru se adreseaza tuturor domeniilor", adauga Michael Rombouts.