Noul standard HCA pentru interoperabilitatea Cloud-to-Cloud vine in ajutorul iubitorilor smart home care nu folosesc doar produse smart de la Samsung
8/8368
calendar_month 06 Ian 2023, 14:07

Noul standard stabilit de Samsung si alti membri HCA isi propune sa faciliteze accesul consumatorilor la solutii de conectare pentru o casele inteligente care sa permita un grad mai mare de interoperabilitate si eficienta energetica
Home Connectivity Alliance (HCA) a anuntat in cadrul Consumer Electronic Show CES 2023 introducerea specificatiei HCA 1.0 pentru interoperabilitatea Cloud-to-Cloud (C2C) pentru o casa conectata.
Introducerea acestui nou standard vine la doar un an de la lansarea organizatiei in cadrul editiei de anul trecut a CES. HCA este o organizatie fondata de producatorii de sisteme HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat), electrocasnice si televizoare cu scopul de a dezvolta standarde sigure si interoperabile pentru ecosistemele casnice conectate.
In calitate de membru fondator al Aliantei, Samsung Electronics continua sa inoveze pentru a imbunatati platforma de top SmartThings si a contribui astfel la misiunea HCA de a dezvolta standarde care promoveaza interconectivitatea.
"Prin eforturile combinate ale companiilor membre, ne propunem sa facem ideea de smart home mai accesibila consumatorilor prin intermediul dispozitivelor pe care le folosesc in fiecare zi in casa. Aruncam o privire noua asupra modului in care dispozitivele pot imbunatati viata consumatorilor si a modului in care companiile din industria electrocasnicelor poate lucra impreuna pentru a crea o casa conectata mai sigura, in care clientii nostri sa poata avea incredere. Prin economii de energie si prelungirea vietii produsele de uz casnic credem ca putem contribui la o lume in care sustenabilitatea incepe de acasa.", a declarat Chanwoo Park, vicepresedinte executiv si sef al diviziei Service Biz Group of the Digital Appliances din cadrul Samsung Electronics.
Interoperabilitatea pentru promovarea compatibilitatii
Specificatia HCA 1.0 se extinde asupra standardelor existente in industrie pentru a defini in mod clar standardele de interoperabilitate care asigura ca dispozitivele de uz pe termen lung, cum ar fi electrocasnicele, sistemele HVAC si televizoarele, inclusiv aparatele vechi, functioneaza fara probleme intre branduri.
In calitate de pionier in industria caselor inteligente, Samsung a deschis odata cu platforma SmartThings calea interoperabilitatii pentru case conectate. SmartThings accepta nu doar dispozitivele Samsung, ci si cele IoT (Internet of Things) de la diferiti producatori, oferind consumatorilor mai mult confort si optiuni in casa lor conectata. Odata cu introducerea specificatiei HCA 1.0, interoperabilitatea atinge un nou nivel la care locuinta conectata va deveni accesibila mai multor consumatori ca niciodata.
Sustenabilitatea in inima casei conectate
Lansarea specificatiilor HCA 1.0 deschide calea consumatorilor spre maximizarea eficientiei energetice a propriei case. Acestia pot obtine informatii concrete despre aparatele si dispozitivele din casele lor cu un consum ridicat de energei si pot ajusta modul de utilizare.
In plus, inovatii precum SmartThings AI Energy Mode permit consumatorilor sa isi gestioneze automat consumul de energie si costurile folosind informatii inteligente, in timp real, prin intermediul unei singure aplicatii de pe telefon. Specificatia HCA 1.0 permite companiilor membre sa ofere consumatorilor informatii axate pe sustenabilitate si solutii pentru o mai buna eficienta energetica si economii.
Competitori care lucreaza impreuna pentru viitorul conectat al consumatorilor
Introducerea specificatiei HCA 1.0 pentru interoperabilitate este doar primul pas in calatoria standardelor HCA. Alianta lucreaza deja in paralel cu liderii din industria energetica pentru a oferi solutii si mai eficiente pentru intreaga casa.
HCA include in prezent 15 companii globale, inclusiv Samsung, AEG, American Standards, Arcelik, Electrolux, GE Appliances, Haier, LG, Resideo, Trane, Vestel si altele. Calitatea de membru ofera posibilitatea de a inova in colaborare si de a impartasi expertiza pentru a dezvolta in continuare ecosistemul de locuinte conectate si pentru a aduce mai mult confort si optiuni consumatorilor.
Cu aproape 250 de milioane de utilizatori inregistrati cu peste 108 milioane de dispozitive conectate, Samsung isi valorifica pozitia de lider in industria caselor inteligente si colaboreaza cu membri HCA pentru a dezvolta si lansa noi solutii pentru locuintele conectate.
Intre 5 si 8 ianuarie, in cadrul CES 2023, participantii pot vedea modul in care functioneaza interoperabilitate HCA C2C la spatiul expozitional Smart Home – Venetian Expo Center Booth #52739. Demonstratia tehnica include solutii de la companiile membre HCA care utilizeaza conectivitatea C2C pentru a permite mai multor aplicatii sa controleze diferite aparate de la diferite branduri, sisteme HVAC si televizoare pentru o interoperabilitate optimizata.