Nokia HERE ar putea fi vandut pentru 2,5 miliarde euro catre un consortiu format din producatori auto germani
6/6980
calendar_month 22 Iul 2015, 12:19
Nu este prima data cand se vorbeste despre vanzarea diviziei de harti a Nokia, HERE, catre investitori din zona auto, dar acum informatiile publicate de presa occidentala indica semnarea unui acord de principiu ce vizeaza aceasta tranzactie in care principalii jucatori sunt Audi, BMW si Daimler.
Informatia a fost publicata de catre Wall Street Journal (WSJ), iar articolul dedicat sustine ca cei trei mari jucatori de pe piata auto germana s-au unit intr-un consortiu pentru preluarea apreciatului serviciu de harti de la Nokia. Mai mult, jurnalistii de la WSJ inainteaza si o posibila valoare a trazactiei, respectiv 2,5 miliarde de euro, suma mai mica decat cea vehiculata anterior (in jur de 4 miliarde dolari).

Trebuie precizat ca, desi Nokia HERE va fi cel mai probabil subiectul unei tranzactii in viitorul apropiat, informatiile aparute in WSJ sunt bazate pe "surse" si, prin urmare, nu sunt confirmate, mai ales ca Nokia si producatorii auto enumerati mai sus au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului.
Oricum, se pare ca daca tranzactia se va materializa, consortiul auto format acum din Daimler, Audi si BMW ar putea primi noi investitori. Numele de producatori care ar putea fi invitati sa participe in proiectul HERE sunt Fiat Chrysler Automobiles NV, Renault SA, PSA Peugot Citroen, Ford, Toyota si General Motors, mai scrie WSJ.
Sursa: WSJ

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?