NASA si NNSA lucreaza la un plan pentru folosirea armelor nucleare in cazul amenintarii unui asteroid
6/6929
calendar_month 26 Iun 2015, 10:00
NASA a anuntat ca lanseaza o colaborare cu Administratia Nationala pentru Securitate Nucleara (National Nuclear Security Administration - NNSA) in cadrul unui proiect ce vizeaza folosirea armelor nucleare pentru devierea cursului unui asteroid potential periculos, in cazul in care un astfel de obiect cosmic s-ar afla pe o traiectorie de coliziune cu Pamantul, conform unui material publicat de Huffington Post.
Potrivit AGERPRES, anuntul a fost facut inainte de prima Zi oficiala a Asteroidului, 30 iunie, zi prin care oamenii de stiinta doresc sa atraga atentia asupra potentialului pericol reprezentat de acesti bolovani uriasi care se rostogolesc prin spatiu si sa incurajeze autoritatile sa sustina proiectele de identificare si eventuala deviere de pe traiectorie a unor astfel de amenintari.

(foto: NASA)
Ziua de 30 iunie nu a fost aleasa intamplator. in aceasta zi, in anul 1908, un asteroid a lovit Pamantul in Siberia, la Tunguska. Aproximativ 80 de milioane de copaci, de pe o suprafata de 2.150 de km2, au fost spulberati in explozia ce a avut o forta echivalenta cu cea a 20 de bombe atomice. Impactul surprinzator al meteoritului care a explodat la Celiabinsk, in 2013, cu o forta unei bombe de 500 de kilotone, demonstreaza ca nu suntem niciodata in siguranta in fata unor astfel de amenintari din spatiu... cititi in continuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO