hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  NASA produce sateliti bazati pe telefoane Android

NASA produce sateliti bazati pe telefoane Android

calendar_month 27 Aug 2012, 16:50
NASA lucreaza la o noua generatie de sateliti de telecomunicatii, PhoneSat, mai mici si mai ieftini datorita faptului ca procesoarele complexe au fost inlocuite cu cele de smartphone-uri Android.
Satelitii NASA PhoneSat au fost dezvoltati pe baza a doua prototipuri, unul cu un HTC Nexus One si unul cu un Samsung Nexus S, telefoane ce nu au suferit nicio modificare hardware, scrie Mashable.

Decizia NASA de a folosi smartphone-uri Android tine de functiile tot mai complexe ale acestora, de la senzorii miniaturizati si camerele foto cu rezolutie inalta pana la optiunile GPS si radio.
Noii sateliti NASA cu Android costa numai 3.500 dolari iar primii 3 vor ajunge in spatiu pana la finalul anului. Daca testele arata ca tehnologiile dezvoltate comercial sunt mai putin costisitoare, NASA va continua proiectul. Speram ca specialistii NASA sunt pregatiti si pentru situatia in care satelitul pe baza de Android da un crash si ii pune pe cei din centrul de comanda sa aleaga: Force Close, Wait, Report...