Motociclistii trebuie sa fie mai atenti cu piesele moto
8/8616
calendar_month 27 Iun 2017, 15:32
Ca orice posesor de motocicleta, trebuie sa stii ca vine o vreme cand piesele incep sa se defecteze, sa nu mai aiba durabilitatea momentelor de inceput. Iar asta inseamna ca trebuie sa fie inlocuite, astfel incat sa nu fie stirbite performantele motorului.

Piesele cele mai bune pentru a le inlocui pe cele vechi sunt componentele recomandate de catre producatorul motocicletei pe care o detii, este foarte important sa tii cont de toate recomandarile acestuia. Poti comanda, astfel, direct de la compania productoare. De asemenea, este bine sa te interesezi la un mecanic inainte sa cumperi o piesa sau alta, pentru ca iti poate da un sfat bun in legatura cu piesa pe care urmeaza sa o achizitionezi. In orice caz, mai poate sa existe sansa ca piesa actuala sa poata sa fie reparata, ceea ce inseamna ca mai poti amana momentul cumpararii unei componente noi.Piesele moto pot fi si la mana a doua

Cand cumperi o piesa moto la mana a doua, arunca-ti cu atentie privirea asupra acesteia, caci se poate observa si cu ochiul liber daca o astfel de componenta nu este in stare perfecta de functionare. Si daca decizi ca vrei sa iti cumperi o motocicleta second hand trebuie sa arunci cu atentie o privire asupra acesteia, sa vezi daca au fost facute reparatii "de mantuiala" inainte ca aceasta sa fie scoasa la vanzare. Intreaba proprietarul daca motorul a fost implicat in incidente, este important sa stii pe ce dai banii, mai ales ca este vorba despre siguranta ta.

Inainte de a porni la orice drum cu motocicleta nu uita de regula purtarii echipamentului de siguranta, care este compus din casca, vesta, dar si pantaloni si incaltaminte special destinata celor care conduc motociclete. Toate acestea contribuie din plin la siguranta ta pe motor, tinand cont de faptul ca "raidurile" facute cu motorul nu sunt printre cele mai sigure, ele implic aun grad destul de mare de risc. Purtarea echipamentului moto potrivit, alaturi de piese moto in perfecta stare de functionare cresc considerabil gradul de siguranta.

Si sa nu uitam ca in ziua de azi internetul abunda in locatii care de care mai interesante.

Un site bun de unde iti poti face cumparaturile este si unimotors.ro, aici gasesti piese moto originale, de la kit biela, lant de distributie sau garnituri de motor, in functie de marca si modelul pe care il detii in momentul de fata. Selecteaza asadar componentele de care ai nevoie, mai precis cumpara piese noi, nu recomandam folosirea componentelor second hand decat in cazul in care nu dispui de suficienti bani.