MIUI 12, un sistem de operare
7/7319
calendar_month 08 Iul 2020, 09:51

MIUI 12 aduce la viata sistemul de operare prin noul design UI si animatiile de sistem variate. Animatiile de baza ale intregului sistem sunt complet imbunatatite prin inovatii tehnice. Datorita Mi Render Engine, MIUI 12 creeaza o experienta UI ultra-fluida. Prin Mi Physics Engine, miscarea eleganta a iconitelor de pe ecran simuleaza o curba 3D care urmareste traiectoria miscarii din viata reala. De la deschiderea si inchiderea eleganta a aplicatiilor la trecerea lina intre aplicatii, fiecare detaliu reflecta o metodologie bazata pe un design inspirat din natura. Cu animatii de sistem variate, MIUI 12 introduce o experienta de utilizare in care fiecare detaliu devine tangibil si real.

Noi optiuni si imbunatatiri

Multitasking

MIUI 12 introduce solutii multitasking de ultima generatie sub forma de ferestre plutitoare globale. Când utilizatorul foloseste gesturi pe un ecran complet, ferestrele plutitoare pot facilita operatiunile multitasking si fac mult mau usoara schimbarea permanenta intre aplicatii. Ferestrele plutitoare pot fi usor mutate, inchise si redimensionate prin gesturi simple aplicate barei de actiune. De exemplu, când un mesaj text vine in timp ce ruleaza un videoclip, utilizatorul poate raspunde in fereastra plutitoare fara a opri video-ul. Ferestrele plutitoare fac multitasking-ul pe dispozitivele mobile fluid, comod si fara interferente.

Partajare

MIUI 12 a imbunatatit functia de partajare a ecranului pe alte dispozitive transformând telefonul intr-o unealta extrem de importanta pentru oricine are nevoie sa sustina prezentari. Acum utilizatorul poate trimite pe alte device-uri documente, aplicatii, video-uri, filme si jocuri care ruleaza pe ecranul telefonului sau cu o singura apasare.
Multitasking-ul este de asemenea suportat, ferestrele partajate pot fi minimizte in orice moment. Optiunea de partajare a ecranului in timp ce acesta este inchis, scade consumul de energie iar optiunea de a ascunde informatii private, nu permite sa apara notificarile sau apelurile primite pe monitoarele externe.

Economisirea avansata a bateriei

MIUI 12 are un mod care permite economisirea avansata a bateriei. Cu aceasta optiune pornita, aplicatiile consumatoare de energie vor fi restrictionate pentru a prelungi timpul de stand-by al telefonului si a reduce consumul bateriei atunci când aceasta este aproape descarcata. Apelurile, mesajele si conectivitatea la retea nu vor fi afectate si vor ramâne pe deplin utilizabile.

Dark Mode

MIUI 12 vine cu un nou look si cu modul Dark imbunatatit. Cu o paleta de culori mai inchisa pentru fundalurile si aplicatiile de sistem, dar si pentru aplicatiile de tip third-party, modul Dark ofera o experienta de vizionare exceptionala in medii cu lumina scazuta. Când modul Dark este pornit, utilizatorul poate alege, de asemenea, sa regleze automat contrastul pentru a se adapta la lumina ambientala atunci când luminozitatea ecranului este redusa. De asemenea, modul intunecat reduce consumul de energie si este prietenos cu ochii.

App Drawer

Poco Launcher de la Xiaomi s-a dovedit a fi bine primit de utilizatorii globali. Functia sa emblematica de – sertar al aplicatiei – este preluata acum la MIUI 12. Daca utilizatorul o activeaza, toate aplicatiile vor merge acolo, ceea ce va face ecranul de start mai curat si mai clar. De asemenea, utilizatorul poate grupa aplicatiile automat in functie de preferinte pentru a o gasi pe cea necesara in doar câteva miscari de glisare.