hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Microsoft Surface mini exista. A fost la un pas de lansare luna trecuta

Microsoft Surface mini exista. A fost la un pas de lansare luna trecuta

calendar_month 23 Iun 2014, 10:00
O serie de sperculatii si-a facut loc lunile trecute pe marginea lansarii de catre Microsoft a unei versiuni mini a tabletei sale PC, Surface. Microsoft a prezentat Surface Pro 3, o tableta de top ce poate inlocui un laptop performant, dupa cu stiti deja, insa nu a scos niciun cuvant despre varianta mai mica a tabletei sale. Si toata lumea a crezut ca Surface mini a fost doar o creatie a imaginatiei fanilor. Lucrurile nu stau, insa, asa. Microsoft Surface mini exista, iar de aceasta data cu dovezi.
Noua tableta Microsoft Surface Pro 3 a devenit disponibila comercial, in SUA si Canada, in aceste zile. Iar lansarea device-ului a adus si primele informatii concrete despre existenta Microsoft Surface mini, acestea gasindu-se chiar in manualul de utilizare al Surface Pro 3, la capitolul in care se explica modul de folosire a aplicatiei OneNote si a stylus-ului Surface Pen: "Click the top button to open OneNote, even if your Surface is locked. Bluetooth technology links your Surface Pen to your Surface Mini or Surface Pro 3, so when you click the button, your Surface responds instantly."

Dupa cum mentioneaza ZDNet, chiar daca avem confirmarea existentei Surface mini, este foarte posibil sa nu vedem device-ul pe piata pana in primavara lui 2015, desi se pare ca lansarea versiunii de mici dimesiuni a tabletei Microsoft a fost doar la un pas de a se intampla simultan cu Microsoft Surface Pro 3. Decizia de amanare a prezentarii Surface mini a fost luata de CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, cu foarte putin timp inainte de evenimentul oficial Surface Pro 3, iar motivele tin de strategia de marketing. Un Surface mini, cu hardware bazat pe arhitectura ARM, deci cu Windows RT, ar fi fost canibalizat de impunatorul Surface Pro 3 si, prin urmare, hotararea companiei are logica.
Ce asteapta Microsoft pentru a propune fanilor Surface mini? Probabil finalizarea Windows Threshold (nume de cod pentru Windows 8.2 sau Windows 9), dar si punerea la punct a Microsoft Office "Gemini", versiunea optimizata pentru ecrane tactile a suitei de productivitate a companiei.
Foto: BGR 

Sondaj

Ce placa video aveti?