Masoara tensiunea preventiv sau atunci cand ai nevoie
7/7905
calendar_month 27 Ian 2022, 12:11Tensiometrul este un dispozitiv medical cu ajutorul caruia poti masura tensiunea arteriala. Detinerea unui tensiometru în casa poate fi salvatoare în unele situatii, mai ales daca este vorba despre persoane care sufera de diverse afectiuni sau daca sufera de hipertensiune, acestea putand duce la probleme cardiovasculare grave.

Fie pentru a tine tensiunea sub control, fie pentru a masura preventiv tensiunea arteriala, exista mai multe motive pentru care poti avea nevoie de un tensiometru de calitate. Iata ce trebuie sa știi despre alegerea unuia și la ce te ajuta acest dispozitiv.

De ce sa cumperi un tensiometru?

Dispozitiv care este util pentru masurarea tensiunii arteriale acasa, fara a fi nevoie de prezenta unui cadru medical, tensiometrul te poate ajuta sa îti mentii starea de sanatate. Alegand unul dintre modelele de tensiometre de calitate de pe piata, poti avea garantia unor masuratori fidele ale tensiunii arteriale, ceea ce te poate ajuta sa descoperi sau chiar sa tii sub control anumite afectiuni cardiace.
Ceea ce masoara un tensiometru este presiunea sistolica, determinata de contractarea inimii, atunci cand împinge sangele prin vase, presiunea diastolica, determinata de relaxarea și umplerea inimii, respectiv pulsul, numarul de batai ale inimii pe minut.

Cine ar trebui sa cumpere un tensiometru?

Nu numai atunci cand medicul suspecteaza ca suferi de o boala de inima ar trebui sa cumperi unul dintre modelele de tensiometre de calitate, ci și atunci cand suferi deja de tulburari cardiovasculare sau vrei, pur și simplu, sa ai în casa un astfel de instrument pentru eventualele masuratori ale tensiunii pe care ai nevoie în anumite momente sa le faci. Este mult mai practic sa ai un astfel de dispozitiv acasa decat sa mergi la farmacie sau la medic atunci cand dorești sa îti masori tensiunea.
Exista, într-adevar, persoane care au suferit de diverse tulburari cardiovasculare și care au nevoie sa își monitorizeze tensiunea arteriala, precum și persoane care au nevoie de administrarea tratamentelor de hipertensiune, aceste motive fiind unele esentiale pentru achizitionarea unui tensiometru.

Ce modele de tensiometru exista?

Exisa mai multe tipuri de tensiometre din care poti alege, însa esentiala este alegerea unor tensiometre de calitate, care sa îti ofere masuratorile cat mai fidele. Poti alege un tensiometru digital, pentru masurarea tensiunii cu ajutorul acestuia nefiind nevoie decat de așezarea manșetei pe brat și de apasarea unui buton. Masuratorile vor fi afișate pe un ecran digital, iar acesta functioneaza cu ajutorul unor baterii. Exista astfel de tensiometre și pentru încheietura mainii, principiul de functionare fiind același ca în cazul tensiometrelor de brat.
Tensiometrele de brat sunt mai recomandate de medici prin faptul ca acestea faciliteaza adoptarea unei pozitii corespunzatoare a bratului, astfel încat rezultatele sa fie cat mai corect afișate. Atunci cand cumperi tensiometrul potrivit, nu uita sa acorzi atentie dimensiunii manșetei, în cazul în care circumferinta bratului este prea mare fiind posibila achizitionarea unei manșete suplimentare.
Dezvoltarile din domeniul tehnologic fac posibila utilizarea unor dispozitive conectate pentru masurarea tensiunii arteriale în ziua de azi, astfel ca exista și tensiometre electronice pe care le poti conecta prin Bluetooth la dispozitivele inteligente.