Lucruri interesante si delicioase despre Pizza
7/7323
calendar_month 20 Mai 2020, 12:06
Chiar daca preferam o pizza margherita sau una cu dublu strat de bacon, o crusta subtire cu extra-cheesy sau chiar o combinatie cu ananas si sunca – fiecare dintre noi are cel putin un sortiment de pizza preferat. Si daca consideri ca pizza este una dintre mancarurile tale preferate (daca nu chiar preferata absoluta), nu esti singur: pizza este unul dintre cele mai populare feluri de mancare de pe glob.
De fapt, este atat de cunoscuta si iubita, incat nu este chiar o surpriza faptul ca multe tari sustin ca au creat pentru prima data pizza.
Vrei sa aflii un lucru sau doua despre acest minunat preparat pentru a-ti impresiona toti prietenii la urmatoarea felie de pizza?

Iata cateva lucruri interesante despre acest preparat:

1. Inca din epoca neoliticului au fost preparate alimente asemanatoare cu pizza si anume painea la cuptor cu diferite garnituri.
2. Cu toate acestea, brutarii din Napoli au pregatit primul fel de mancare cunoscut drept „pizza” in anii 1600.
3. In 1889, regele Umberto I si regina Margherita au vizitat pentru prima data Italia recent unificata si au trecut prin Napoli. Legenda spune ca s-au plictisit de o dieta constanta cu preparatele renumite frantuzesti, asa ca regina si-a dorit sa incerce pizza pentru prima data.
Un brutar pe nume Raffaele Esposito din Pizzeria Da Pietro (acum cunoscuta sub numele de Pizzeria Brandi) a inventat o “placinta” cu sos de rosii, mozzarella si busuioc verde: culorile drapelului italian. Acest amestec ceresc de ingrediente a castigat rapid aprobarea Reginei Margherita, iar astfel s-a nascut: pizza Margherita.
4. Desi Regina Margherita si-a dat binecuvantarea regala pentru a-i fi folosit numele ca denumire a acestui sortiment de pizza, preparatul nu a devenit bine cunoscut in afara orasului Napoli pana la sfarsitul anilor 1800, cand italienii au inceput sa migreze in America si sa-si duca retetele mai departe.
5. In 1905, Gennaro Lombardi a deschis prima pizzerie din Statele Unite, vanzand pizza la magazinul sau din fata strazii din Manhattan, situat intr-un cartier in plina expansiune. Lombardi’s inca functioneaza astazi si, desi nu se mai afla la locatia sa initiala, restaurantul foloseste acelasi cuptor ca si in 1905.
6. Dupa al doilea razboi mondial, soldatii americani s-au intors acasa din Europa, dorind sa guste pizza pe care o mancasera atat de des pe mari. In 1945, Ira Nevin, un soldat care se intoarce, a inventat cuptorul pe gaz Baker's Pride. Aceasta inventie le-a permis comerciantilor sa coaca ieftin si usor blaturile pentru pizza, fara a face mare risipa de carbune sau lemn. Astfel, restaurantele au inceput sa vanda tot mai multe pizza.
7. Astazi, vanzarile de pizza aduc incasari estimate 46 miliarde de doalri in Statele Unite, primele 50 de lanturi de pizza castigand aproximativ 27 miliarde de dolari. Si mai impresionant, intreaga industrie face aproximativ 145 de miliarde de dolari in toata lumea.
8. Pennsylvania are mai multe pizzerii pe cap de locuitor decat orice alt stat. Cu toate acestea, California are cea mai mare, cu un total de 7.125.
Acest articol ti-a facut pofta de pizza? Intra pe www.bakingwiz.ro si lasa-te inspirat de cele mai savuroase retete!