Lidl cel mai mare retailer din Romania
7/7410
calendar_month 10 Aug 2020, 17:14
Lantul german de supermarketuri cu reduceri Lidl ar putea deveni cel mai mare retailer din Romania in ceea ce priveste vanzarile in acest an, potrivit directorului general al Lidl Romania, Frank Wagner.
In exercitiul financiar incheiat in februarie 2020, Lidl Romania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de lei (2,08 miliarde de euro), in crestere cu 28% fata de anul precedent. in anul calendaristic 2019, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 25%, la 9,76 miliarde de lei (2,03 miliarde de euro).
Intre timp, reteaua sora Kaufland a inregistrat o cifra de afaceri de 11,87 miliarde lei (2,47 miliarde de euro) in 2019, in crestere cu 9,1% fata de anul precedent. Grupul francez Carrefour a fost al doilea in 2019, cu o cifra de afaceri de 10,1 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro) si o rata de crestere de 12%.
„Daca vom reusi in ceea ce am facut in ultimii trei - patru ani, cand am crescut de trei - patru ori mai repede decat media pietei, suntem increzatori ca putem ajunge pe primul loc anul acesta, dar acest lucru nu este un obiectiv in sine ", a declarat Frank Wagner pentru Retail.ro local.
Compania isi va continua strategia de extindere cu 15-20 de deschideri programate pentru acest an, dupa deschiderea a 21 de magazine noi anul trecut.
De asemenea, retailerul va incepe constructia unui nou depozit langa Bucuresti, al saselea al sau in Romania, care ar trebui finalizat in 2022, potrivit Ziarul Financiar.
Bugetul de investitii pentru acest an este de 200 de milioane de euro, potrivit CEO-ului Lidl Romania. Compania are in prezent peste 260 de magazine si peste 8.500 de angajati in Romania.
Cand vine vorba de tendintele de pe piata cu amanuntul, Frank Wagner spune ca pandemia a schimbat obiceiurile de cumparare ale romanilor. Astfel, clientii Lidl merg la cumparaturi mai rar, dar cumpara mai mult intr-o singura sesiune.
„Pandemia a accelerat tendinta in ceea ce priveste eficienta cumparaturilor, iar magazinele devin un„ magazin unic ”, oferind o gama larga de produse necesare clientilor. Aceasta este o tendinta care va continua in viitor ”, a spus Wagner.


Afla cum se completeaza o declaratie unica si cum se calculeaza in 2020 indemnizatia de crestere copil.


Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?