hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Lenovo a incheiat achizitia diviziei de servere business x86 de la IBM in Romania

Lenovo a incheiat achizitia diviziei de servere business x86 de la IBM in Romania

calendar_month 06 Ian 2015, 17:52
Lenovo si IBM au anuntat, astazi, ca au incheiat cu succes achizitia diviziei de servere business x86 in Romania si au finalizat mutarea angajatilor IBM x86 si a operatiunilor la Lenovo.
Lenovo a incheiat achizitia diviziei de servere x86 de la IBM la nivel mondial, finalizarea achizitiei fiind anuntata initial la 1 octombrie 2014. Avand in vedere numarul mare de tari si de procese implicate in EMEA, compania a anuntat ca atat angajatii, cat si operatiunile din aceasta regiune, vor fi mutate pe parcursul a catorva luni.

Cu integrarea x86, Lenovo a adaugat in portofoliu un business de clasa mondiala care extinde capabilitatile companiei in zona de servicii si hardware de business, pozitionand brandul pe o pozitie de top in piata serverelor.
"(...) Avem planuri mari pentru acest segment de piata si tintim sa repetam succesul pe care l-am avut pe segmentul de PC-uri", declara Aurel Netin, General Manager Lenovo Romania.
IBM va continua sa ofere mentenanta in numele Lenovo pentru o perioada extinsa de timp, prin urmare, clientii vor avea parte de o tranzitie fara schimbari in procesul de mentenanta, se arata intr-un comunicat de presa al Lenovo.
Va reamintim ca IBM si Lenovo au ajuns la un acord pentru preluarea de catre chinezi a diviziei de servere bazate pe procesoare x86 in ianuarie 2014, iar tranzactia a inclus si serverele si switch-urile System x, BladeCenter si Flex System Blade, Valorea tranzactiei a fost estimata la 2,3 miliarde dolari.