Legrand- furnizorul solutiilor inteligente integrate din complexul Alma Health & Spa Retreat
8/8284
calendar_month 31 Oct 2022, 14:49
Legrand, specialist global in infrastructuri electrice si digitale, a furnizat solutia sa inteligenta UX pentru hoteluri celui mai nou si modern complex hotelier din zona de Sud a tarii, Alma Health & Spa Retreat, care reuneste doua aspecte: serviciile de supervizare destinate personalului hotelier si experienta de utilizator a clientului.
Alma Health & Spa Retreat este unul dintre cele mai moderne complexe balneare si de vacanta din Romania, fiind deschis la inceputul acestei veri in Statiunea Lacu Sarat, in urma unei investitii de peste 20 de milioane de euro a grupului de firme Eldomir Braila. Proprietatea de 4 stele cuprinde 185 de camere si apartamente echipate cu cele mai noi tehnologii, dar si un centru balnear ultramodern, centru wellness & spa, plaja privata, aquapark si centru de evenimente.
In ceea ce priveste echipamentele smart, complexul integreaza cea mai noua solutie integrata UX Legrand, o varianta customizabila pentru gestionarea accesului si controlul inteligent al camerelor de hotel care include o serie de dispozitive ce pot fi personalizate in functie de nevoile hotelului. Astfel, oaspetii Alma Health & Spa Retreat pot controla nivelul de iluminare al camerei, precum si temperatura sau pozitia draperiilor si, in plus, pot actiona anumite scenarii (de exemplu, se pot controla mai multe functiuni deodata, printr-o simpla atingere). In plus, acestia pot transmite personalului hotelului diferite cerinte precum Do not disturb sau Make up the room – Nu deranjati sau Va rog sa curatati camera.
„Legrand conduce inovatia din domeniul cladirilor inteligente, iar colaborarea cu unul dintre cele mai moderne complexe hoteliere din Romania a demonstrat inca o data ca solutiile noastre nu sunt doar inovatoare, ci si flexibile, mulandu-se pe nevoile specifice ale fiecarei viziuni de business. Pentru noi, acest parteneriat reprezinta un exemplu de bune practici si credem ca subliniaza exigentele ambelor companii cand vine vorba de confortul clientilor finali.” a declarat Calin Pascalau, Director General Legrand Romania.
„Industria ospitalitatii a intrat in era smart iar, pentru un complex care are ca obiectiv principal redarea sanatatii si starea de bine a oaspetilor sai, o solutie completa de control al confortului in camera de hotel nu mai inseamna un lux, ci o diferentiere necesara. Ne-am dorit sa includem cele mai inovatoare solutii de pe piata, iar sistemul de control inteligent al camerelor de hotel Legrand aduce un adevarat plus in experienta pe care o au oaspetii nostri pe timpul sederii.” a declarat Vasile Dogarescu, proprietarul Alma Health & Spa Retreat.
Calitatea experientei oferite de catre Complexul Alma Health & Spa Retreat, datorata si tehnologiior Legrand de ultima generatie, a castigat aprecierea juriului si a publicului din cadrul Premiilor Turismului Balnear din Romania. Astfel, unitatea hoteliera deschisa in luna iunie a acestui an a castigat premiile „Cea mai valoroasa investitie in domeniul Spa (balnear/wellness) din Romania, dar si „Cel mai bun hotel (4* sau 5*) cu baza de tratament balnear si de wellness”. Mai mult, complexul hotelier a castigat si Votul Publicului, Locul III in cadrul Galei Romanian Excellence Awards.
Solutia UX Legrand pentru hoteluri a fost implementata pana acum cu succes in hoteluri din intreaga lume, atat in cazul unor unitati noi, precum Jumeirah Gate din Dubai, cat si al unor hoteluri de o eleganta clasica, asa cum este Vista Hotel Como din Italia, contribuind la transformarea rapida a gestionarii unitatii si fiind configurata pentru a raspunde celor mai diverse cerinte ale pietei.