La vremuri noi, imprimante second hand ¬ cum ne rasplatesc comerciantii de sisteme second
6/6999
calendar_month 05 Aug 2015, 16:50
Nu este o noutate faptul ca sistemele de tip second hand sunt intens preferate. Exista o clasa a celor care se bucura de avantajul unor produse de mana a doua, insa de o calitate trainica. Piata merge excelent si ca drept dovada au aparut si diferitele stagii de clasificare ale celor care comercializeaza echipamente de acest gen. De la imprimante second hand la video proiectoare, de la calculatoare si pana la laptopuri, exista o gama diversa de care cumparatorii se pot bucura.
Un prim “bonus” primit pentru cumparaturile de sisteme second hand vine fara doar si poate la nivel de investitie: sunt sume mai mici pe care le platesti pentru o imprimanta spre exemplu, ce in mod normal ar depasi poate sume cuprinse intre 250 si 500 de lei; second hand nu depasesc poate nici 200 de lei. Rationamentul este unul simplu: un lucru folosit prea putin sa fie uzat, prea putin sa fie considerat stricat si fara functionalitate, se repune in vanzare. Cei care inteleg acest concept si il imbratiseaza au parte de mai multe beneficii decat s-ar crede.

Aceeasi poveste a sistemului de vanzare la mana a doua aduce in vedere si calitatea. Se merita? Cumperi mai ieftin pentru scurt timp? Din fericire nu exista un termen limitat. Cu alte cuvinte, un sistem second hand nu inseamna ca iti va functiona mai putin timp decat ar face-o unul nou. Stim cum e treaba, orice lucru are si un termen de valabilitate. In cazul unor calculatoare, laptopuri sau sisteme si echipamente IT exista un termen de garantie. Nu traiesti o viata folosindu-l. Insa, achizitia la mana a doua aduce si ea o garantie, ca semn al calitatii.
Intrebam printre comerciantii de sisteme second hand, cum merge treaba. La Diablos Computer lucrurile sunt sigure: se asigura pana si puncte de fidelitate, pentru a se incuraja piata de comert. “Clientii nostri sunt de toate clasele, cei care nu doresc sa investeasca masiv, cei care au un buget restrans, cei care cauta un echilibru calitate-pret. La cate doleante au tinerii, uneori este greu sa satisfaci astfel de pofte asa ca o imprimanta second hand spre exemplu echilibreaza completarea unor dotari la birou sau chiar si acasa.” Sunt ca o pereche de incaltari pe care sa le pui in evidenta, chiar si in cea mai banala tinuta.
De altfel, comerciantii de sisteme second hand nu se diferentiaza prea mult de ceilalti. Ofera avantaje multiple, pentru toate buzunarele. Garantia e musai sa insoteasca orice produs. Cei de la Diablos Computer marturisesc ca au venit cu o idee si mai incantatoare, extragarantia de 30 de zile, in cazul in care cumparatorul intampina o problema de functionalitate dupa cumparare; asta parca iti da si mai mult avant sa incerci, pentru ca nu ai nimic de pierdut. De ce Diablos totusi? Pentru ca au preturi diabolic de mici, spun ei cu zambetul strengaresc pe buze.
Exemplele de acest gen sunt multiple. Piata de second hand, la orice nivel si mai ales pentru domeniul IT, de echipamente de acest gen este una extinsa; o alternativa accesibila a vremurilor moderne ce ne demonstreaza ca la timpuri noi se poarta si sisteme second hand, cu o diferenta de pret de cel putin 30% fata de produsele noi.