Iubesti orhideea? Iata cum trebuie sa o ingrijesti
8/8321
calendar_month 02 Dec 2022, 10:35
Cine nu iubeste orhideea? In Antichitate, eleganta orhidee era prezenta doar în casele regale. Acum, aceasta e cea mai populara si apreciata planta de apartament, iar îngrijirea ei poate fi realizata de catre oricine. Îți vom oferi un ghid complet pentru a pastra aceasta floare exotica mult timp, chiar la tine acasa.

1. Ofera lumina orhideei


  Unul dintre cei mai importanți factori responsabili pentru înflorirea si durata de viața a orhideei este lumina. Orhideele, având origini exotice, iubesc lumina naturala, de aceea, cel mai comun amplasament este chiar pervazul tau. Însa, ai grija, lumina directa si puternica le poate afecta frunzele si radacinile. De preferat, alege o fereastra ce ofera razele blânde ale soarelui, din prima parte a zilei. De asemenea, daca planta nu primeste suficienta lumina, îți va comunica acest lucru, frunzele vor capata o culoare verde închis.

  2. Asigura temperatura optima orhideei


   Daca îți doresti flori mari si parfumate, ofera-i orhideei temperatura optima. Pervazul ferestrei tale este locul potrivit pentru aceasta planta, datorita variației de temperatura, acest proces va induce înflorirea. Iarna, orhideea poate rezista la temperaturi de 14-16 grade Celsius, iar vara, de 22-24 de grade Celsius.

   3. Uda moderat orhideea


    Apa este extrem de importanta în îngrijirea orhideelor, excesul de apa fiind cel mai raspândit motiv pentru moartea acestei plante. Se recomanda o udare moderata, la 7-9 zile, cu apa la temperatura camerei. De asemenea, orhideea se poate hidrata si prin imersiune, mai exact, scufundarea ghiveciului în apa pentru câteva minute.

    4. Creeaza umiditate pentru orhidee


     În mod natural, orhideea prefera o umiditate atmosferica ridicata, rar întâlnita în casele oamenilor. Astfel, poți crea umiditate prin pulverizarea plantei cu apa. Însa nu repeta acest procedeu prea des, apa acumulata în exces poate duce la putrezirea radacinii.

     5. Achiziționeaza un vas transparent pentru orhidee


      Un lucru inedit despre aceasta planta de apartament este ca si radacinile orhideei au nevoie de lumina. De aceea, se recomanda cresterea orhideei într-un vas transparent. Mai mult, acest vas te poate ajuta sa-ți dai seama când orhideea trebuie udata.

      6. Ofera dragoste orhideei


       Se spune ca plantele au si ele sentimente, acestea au capacitatea de a simți energia si emoțiile tale, iar ingredientul secret în îngrijirea orhideei este iubirea. Achiziționeaza o planta de apartament atunci când te simți pregatit, acorda timp îngrijirii si pune pasiune în acest proces.
       Toate aceste instrucțiuni de îngrijire, alaturi de dragostea ta, vor ajuta orhideea sa creasca si sa ofere cele mai frumoase flori, aducând culoare si parfum casei tale.
       Sursa foto: adobestock.com

       Sondaj

       Ce cadou ti-ar placea sa primesti?