hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  iPhone 5 vs Nokia Lumia 920: Se poate repeta istoria Mac vs Windows?

iPhone 5 vs Nokia Lumia 920: Se poate repeta istoria Mac vs Windows?

calendar_month 12 Nov 2012, 13:00
In prezent, Apple vede in Android cea mai mare amenintare pentru iPhone 5. Este insa Nokia Lumia 920 subestimat? Apple a mai facut greseala sa subestimeze Microsoft in anii '80. De atunci Windows a devenit cel mai popular sistem de operare, desi Apple oferea un produs de calitate mai buna. Are sanse reale Nokia Lumia 920 sa lase iPhone 5 in urma din punct de vedere al vanzarilor?
Cumpara de la Emag Iphone 5
Reactia specialistilor odata cu lansarea Nokia Lumia 920 a fost predominant pozitiva, dar smartphone-ul cu Windows Phone 8 intra pe piata aproape saturata de iPhone 5 si nenumaratele optiuni Android. Din fericire pentru Nokia si Microsoft, smartphone-ul se prezinta cel putin onorabil.
1. Mai are iPhone 5 atuuri unice?
Succesul Apple cu iPhone s-a bazat in mare parte pe faptul ca smartphone-ul a fost cu adevarat revolutionar la debutul din 2007. Lansat dupa un an, Android a facut insa progrese mari si concureaza tot mai puternic cu telefoanele Apple.

Sistemul de operare al Apple nu mai este cu adevarat unic, iar smartphone-urile Android ofera si ecran mai mare si specificatii mai bune. In colaborare cu Nokia, Microsoft a adoptat o abordare diferita. In loc sa foloseasca componente la fel de puternice ca smartphone-urile Android si Apple, telefoanele Windows Phone utilizeaza la maxim resurse mai putine, lucru ce le face sa fie mai ieftine si aproape la fel de bune.
In momentul de fata, iPhone se mai poate lauda cu numarul mare de aplicatii de calitate, dar nu mai are niciun alt avantaj decisiv in fata Android sau Windows Phone.
2. iPhone 5 vs Nokia Lumia 920
Mai subtire si considerat de multi mai elegant, iPhone 5 adera la filosofia Apple, companie ce crede in continuare ca stie mai bine decat clientii sai ce vor cu adevarat. De multe ori, aceasta tactica a avut succes, dar odata cu Nokia Lumia 920, cumparatorii au la indemana mai multe optiuni cu un pret mai mic si mai putine restrictii.

Camera cu tehnologie PureView a Nokia Lumia 920 s-a dovedit deja mai buna in conditii de luminozitate redusa decat cea a iPhone 5. Smartphone-ul Nokia are un ecran mai mare, cu rezolutie HD, functionalitate USB, NFC si incarcarea wireless. Avantajul cel mai mare al Nokia Lumia 920 nu tine insa de specificatii.
3. Cat de importanta este diferenta de pret?

Vandut la SUA la un pret cu 50% mai mic la abonament decat iPhone 5, Nokia Lumia 920 ar putea deveni rapid un succes numai pe baza acestui factor.
Pretul este un factor important pentru utilizatorii care vor sa renunte la un feature phone pentru un smartphone, iar in acest segment al pietei Nokia Lumia 920 se poate impune cel mai rapid.

Daca va fi vandut si in Europa in conditii asemanatoare cu abonament pe doi ani, la un pret similar celui de 99 dolari, fata de 199 dolari (iPhone 5), Nokia Lumia 920 ar putea deveni rapid un concurent adevarat pentru iPhone.
Dincolo de Lumia 920, Microsoft pregateste pentru 2013 un telefon marca proprie, dar Nokia va continua cu siguranta sa imbunatateasca seria Lumia pentru a oferi telefoane tot mai bune, dar cu preturi mai mici decat cele similare ale concurentei.
4. iOS 6 vs Windows Phone 8
Numit de Apple "cel mai avansat sistem de operare mobil din lume", iOS 6 nu este privit la fel si de analisti si multi utilizatori. Incapatanarea Apple de a nu oferi optiuni de customizare si faptul ca iOS arata astazi aproape la fel ca in 2007 il fac vulnerabil in fata Android si Windows Phone 8.
Conceput de la 0 de Microsoft pentru o interfata cat mai usor de folosit si mai versatila, Windows Phone 8 include optiuni de integrare si sincronizare cu alte gadgeturi Windows 8 cel putin la fel de avansate ca iOS 6.

Ajutat de Windows Phone 8, Nokia Lumia 920 ar putea debuta o noua etapa in razboiul dintre Apple si Microsoft inceput in anii 1980, in care Windows Phone 8 ar putea deveni din nou optiunea cea mai populara.

 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?