Intrebari frecvente si raspunsuri utile despre sistemele HVAC
7/7321
calendar_month 20 Mai 2020, 11:57
Pentru majoritatea oamenilor, incalzirea si racirea vor reprezenta aproape jumatate din energia pe care o folosesc. Avand in vedere acest lucru, este important sa alegeti un sistem HVAC care sa raspunda intocmai nevoilor voastre de confort. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari legate de sistemele HVAC:

Ce este un sistem HVAC?

In primul rand, HVAC inseamna: incalzire, ventilatie si aer conditionat. Acest sistem asigura incalzirea si racirea cladirilor atat rezidentiale, cat si comerciale.
Devenind din ce in ce mai populare in constructiile noi, aceste sisteme folosesc aer curat din exterior pentru a oferi o calitate ridicata a aerului din interior. V din HVAC, sau ventilatia, este procesul de inlocuire sau de schimbare a aerului intr-un anumit spatiu.
Aceasta ofera o calitate mai buna a aerului din interior si implica eliminarea umiditatii, fumului, mirosurilor, caldurii, prafului, bacteriilor aeriene, dioxidului de carbon si altor gaze, precum si controlul temperaturii si reumplerea oxigenului.

Ce este inclus intr-un sistem HVAC?

Deoarece acum stim ca HVAC inseamna incalzire, ventilatie si aer conditionat, stim ca acestea sunt cele trei parti principale incluse in intregul sistem.
Elementul de incalzire se refera de obicei la un “cuptor”. Acesta include un sistem de conducte pentru fluidul care transporta caldura.
Elementul de ventilatie este fie natural, fie indus, iar atunci cand este indus, este mai puternic ca de obicei.
Dupa cum multi dintre noi stim, cel de-al treilea si ultimul element al unui sistem de climatizare este aerul conditionat, care este exact opusul incalzirii. Obiectivul principal este de a elimina caldura existenta din interiorul casei.

Care este diferenta dintre instalatia de climatizare si aerul conditionat?

Aceasta intrebare este una dintre cele mai des auzite. Asadar, care este exact diferenta dintre instalatia de climatizare si aerul conditionat? Aerul conditionat este de fapt ultima piesa a ceea ce inseamna HVAC, dar acesta este adesea utilizat in mod interschimbabil in referinta cu orice tip de dispozitiv de incalzire sau racire dintr-o casa. Ganditi-va la HVAC ca la termenul general si la aerul conditionat ca la piesa unui puzzle.

Cati timp dureaza un sistem HVAC?

Acum, cand intelegeti exact in ce consta un sistem HVAC, va intrebati probabil cat timp va functiona. Acest lucru depinde intr-adevar de echipament si producator, dar, daca tineti pasul cu intretinerea anuala recomandata, sistemul va avea o durata de viata destul de lunga.
Vrei sa cumperi un sistem HVAC pentru prima data sau ai nevoie sa il inlocuiesti pe cel vechi? Ia legatura cu echipa Frigotehnics si afla mai multe detalii!