hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Intel a anuntat Thunderbolt 3: compatibilitate totala cu USB type-C si viteze de 40Gbps!

Intel a anuntat Thunderbolt 3: compatibilitate totala cu USB type-C si viteze de 40Gbps!

calendar_month 02 Iun 2015, 12:27
Intel tocmai ne-a dat o veste excelenta - a prezentat oficial, in cadrul Computex 2015, noul Thunderbolt 3, interfata care pastreaza design-ul reversibil USB Type-C si asigura si rate de transfer de patru ori mai mari fata de magistrala USB 3.1.
Potrivit unui anunt publicat pe pagina oficiala Thunderbolt, a treia generatie a portului Intel va aduce utilizatorilor, in sfarsit, atat design-ul compatibil cu USB Type-C, cat si viteza de 40Gbps, de patru ori mai mare decat USB 3.1 (10 Gbps).

Thunderbolt 3 ofera rate de transfer de doua ori mai mari decat generatia anterioara (20 Gbps). De asemenea Thunderbolt 3 asigura o latime de banda video ce suporta conectarea a doua display-uri 4K (60 Hz) la acelasi dispozitiv, oferind simultan si putere de alimentare (pana la 100W). Noile caracteristici ale tehnologiei vor permite gamerilor sa conecteze plug-and-play module video externe performante pentru rularea celor mai pretentioase jocuri.

Primele produse cu Thunderbolt 3 vor fi disponibile la finalul acestui an, asa ca ne asteptam ca standardul sa devina mainstream in 2016.
Sursa: Thunderbolt


 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2023?