Inovatia, conectivitatea si colaborarea deschid calea pentru o intelegere mai profunda a fiecaruia dintre noi, prin Samsung Wellness
8/8135
calendar_month 04 Aug 2022, 11:00
Editorial de TaeJong Jay Yang, vicepresedinte si sef al echipei dedicate pentru zona de sanatate, cercetare si dezvoltare din cadrul diviziei Mobile eXperience Business, Samsung Electronics
Saptamana viitoare, Samsung va dezvalui cea mai recenta gama de produse inovatoare concepute pentru a îmbunatati viata de zi cu zi a utilizatorilor, inclusiv noutatile în zona de fitness si wellness. Între timp, ne dorim sa reflectam asupra filozofiei noastre, realizarilor si progreselor pe care le-am facut, pe masura ce ne apropiem de urmatorul pas pe care îl facem în aria de sanatate.
Lumea a intrat într-o noua era a starii de bine, iar interesul pentru întelegerea în profunzime a starii de sanatate generala a crescut. În trecut, sanatatea era un concept simplu, cu o singura definitie. Acum, toata lumea defineste sanatatea si starea de bine în functie de ceea ce înseamna pentru fiecare dintre ei. Pentru a se adapta obiectivelor diverse de sanatate, Samsung si-a luat angajamentul de a se asigura ca toata lumea are acces la resursele de care are nevoie, astfel încat sa poata lucra la cea mai buna versiune a lor.
În acest scop, ne concentram pe stabilirea de noi standarde în ceea ce priveste experientele dedicate sanatatii, prin seria noastra Galaxy Watch si prin întregul nostru portofoliu mai larg de produse. Am stabilit trei piloni cheie pentru a ajuta oamenii sa-si atinga propriile obiective: inovatia la nivelul senzorilor, starea de bine conectata si colaborarea la nivel de industrie.
Senzori avansati pentru informatii mai semnificative
Pentru a crea obiceiuri mai sanatoase si pentru a ne atinge obiectivele, este important sa ne cunoastem mai bine. Pentru utilizatorii nostri, aceasta calatorie începe cu senzorul revolutionar Samsung BioActive. Senzorul BioActive ofera date exacte si cuprinzatoare despre starea de sanatate, dar si informatii utile si îndrumari pe care utilizatorii le pot folosi.
Integrat pentru prima data în Galaxy Watch4, senzorul BioActive utilizeaza un singur cip unic care combina trei senzori puternici: Senzor Optic de Ritm Cardiac (OHR), Senzor Electric pentru Ritmul Cardiac (EKG) si Analiza impedantei bioelectrice (BIA) - într-o singura unitate compacta. Designul sau simplificat îmbunatateste performanta, asigura precizie sporita si poate fi folosit confortabil 24/7. Aceste optiuni ajuta utilizatorii sa îsi înteleaga mai bine starea de sanatate, îi încurajeaza sa actioneze si sa adopte obiceiuri mai bune pentru a-si atinge obiectivele de sanatate.
Senzorul nostru ofera informatii despre toate aspectele sanatatii, printre care doua elemente cheie: somnul si compozitia corporala. Somnul este adesea ultimul lucru luat în considerare atunci cand se construieste o rutina solida de wellness, dar este esential pentru sanatatea generala. Noi luam în serios misiunea de a ajuta oamenii sa doarma mai bine. Am introdus diverse instrumente de urmarire a calitatii somnului si am lansat un program personalizat de coaching pentru somn, cu scopul de a ajuta utilizatorii sa obtina un somn mai odihnitor.
Cand vine vorba de fitness, în special, obiectivele fiecaruia sunt diferite. De aceea, BioActive Sensor masoara si compozitia corporala si ofera informatii amanuntite utilizatorilor despre sanatatea lor fizica, dincolo de ce înseamna pierderea în greutate. Senzorul trimite microcurenti pentru a masura greutatea mentinuta, masa musculara castigata, grasimea corporala pierduta si nivelul apei corporale, în raport cu obiectivele stabilite, ajutand utilizatorii sa atinga tintele si sa tina evidenta acelor date relevante pentru ei.
Garantam, în acelasi timp, siguranta datelor. Toate datele medicale sunt criptate si securizate pe dispozitivul propriu-zis si protejate de sistemul de securitate Knox, care permite ca informatiile utilizatorilor sa ramana izolate de surse neautorizate.
Conceptul de wellness integrat pe mai multe dispozitive
Oferim, de asemenea, si alte instrumente care permit consumatorilor sa urmareasca starea generala de sanatate - indiferent daca sunt acasa, în sala de sport sau pe drum. Aplicatia Samsung Health, cu peste 200 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial, se regaseste pe o gama larga de dispozitive, de la ceasuri inteligente la smartphone-uri, la tablete si chiar televizoare. Aplicatia - un hub holistic de sanatate care consolideaza capacitatile de fitness, wellness si monitorizare a sanatatii - înregistreaza si compileaza tot felul de date despre sanatate si informatii despre activitate utilizatorilor, le afiseaza într-un mod intuitiv si ofera inclusiv îndrumari cu privire la modul în care aceste date colectate despre starea de sanatate pot fi folosite pentru a maximiza rezultatele.
Informatiile colectate sunt cuprinzatoare, usor de înteles si încurajeaza actiunile pozitive. Mai multe dispozitive conectate înseamna o experienta de utilizare mai fluida si îmbunatatita. În timp ce urmati programe de antrenament ghidate sau de meditatie pe televizoarele inteligente Samsung sau pe Galaxy Tabs acasa, de exemplu, numarul de calorii si ritmul cardiac sunt înregistrate pe Galaxy Watch si pot fi vizualizate pe ecranul mai mare, pentru un acces mai usor. Galaxy Watch-ul tau recunoaste, de asemenea, cand adormi si estompeaza automat luminile si opreste aparatele de aer conditionat.
Colaborarea deschisa înseamna experiente în zona de sanatate mai bune
Pentru a oferi utilizatorilor nostri cea mai buna experienta posibila, colaboram cu alti lideri în tehnologie si wellness. Am construit o baza solida cu tehnologia noastra si salutam colaborarea în ecosistemul nostru deschis - care serveste adesea ca un incubator pentru noi aplicatii, servicii si functionalitati interesante. În colaborare cu Google, am co-dezvoltat Wear OS si Health Connect, astfel încat mai multi utilizatori sa se poata alatura platformei unificate si sa profite de noi servicii si solutii adapte nevoile tuturor.
Samsung lucreaza pe scara larga cu experti terti, centre de cercetare si universitati precum Fundatia Nationala a Somnului (organizatie americana nonguvernamentala); Laboratorul de somn al Universitatii California, San Diego; Laboratorul de cercetare a hipoxiei din San Francisco pentru cercetarea somnului si a oxigenului din sange; Universitatea de Stat din Louisiana, Centrul de Cercetare Biomedicala Pennington si Centrul de cercetare a cancerului a Universitatii pentru analiza impedantei bioelectrice - cu scopul de a face progrese la nivelul capacitatilor de tracking si interpretare a datelor pe dispozitivele de tip wearables.
De asemenea, ne-am luat angajamentul sa cercetam noi modalitati prin care solutiile noastre de sanatate pot fi utilizate în domeniul medical. În lunile urmatoare, ne vom concentrape dezvoltarea mai multor instrumente si resurse care vor sprijini comunitatea medicala si vor oferi utilizatorilor nostri o imagine mai ampla asupra istoricului medical.
Viitorul promitator pentru sanatate si starea de bine
În ultimii ani, oamenii din întreaga lume au adoptat noi obiceiuri si interese. Pentru multi, acest lucru înseamna cresterea gradului de constientizare în legatura cu sanatatea fizica, mentala si somnul. Pentru a satisface aceasta cerere, Samsung continua extinderea gamei Galaxy Watch pentru a raspunde mai bine numeroaselor nevoi unice ale utilizatorilor nostri - în special celor pasionati de activitatile în aer liber.
Munca noastra nu se opreste aici. Inovam constant si investim în cercetare si dezvoltare si exploram noi modalitati de a lucra cu partenerii nostri de încredere. Prin colaborare deschisa si inovatie concentrata, ne vom asigura ca utilizatorii nostri sunt echipati cu tehnologii avansate care le permit sa-si înteleaga mai bine propriile minti si corpuri, pentru o experienta cu adevarat integrata, holistica, în termeni de sanatatate si stare de bine.
Abia asteptam sa vedeti ce urmeaza. Va invitam sa urmariti evenimentul Galaxy Unpacked pe 10 august, de la ora 16:00, pe Samsung.com.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?