Ingrijirea orala dupa implantul dentar: 5 sfaturi utile
7/7619
calendar_month 19 Iun 2021, 18:53


Ești pe cale să experimentezi pentru prima dată intervenția de implant dentar? Cu siguranță rezultatul final va fi cel așteptat, implanturile înlocuind cu succes dinții pierduți. Și totuși, la fel ca orice altă intervenție chirurgicală, recuperarea postoperatorie în acest caz presupune respectarea unor reguli destul de stricte de igienă orală.

Îngrijirea corespunzătoare a implanturilor dentare începe încă din momentul în care ai părăsit cabinetul medicului stomatolog. Iată 5 sfaturi utile de care să ții cont pentru un zâmbet impecabil!


1. Folosește o periuță de dinți moale cu peri din nailon


Primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce ți-ai pus implanturi dentare este să-ți schimbi periuța de dinți. Motivul este acela că ai nevoie de o periuță moale, cu peri flexibili și blânzi cu noii tăi dinți. Foarte indicate sunt periuțele din nailon, iar pentru a pătrunde în spațiile mai greu accesibile poți utiliza și o periuță interdentară.

2. Evită produsele de igienă orală foarte abrazive

Indiferent că vorbim despre pasta de dinți sau despre apa de gură, important este ca în perioada de recuperare de după intervenția de implant dentar să folosești produse pentru dinți sensibili. Produsele care au o formulă mult prea agresivă pot provoca un disconfort extrem în zona proaspăt operată. De asemenea, stai departe de produsele de igienă orală cu arome intense, precum menta sau scorțișoara care pot irita gingiile sensibile.

3. Utilizează zilnic ața dentară

Știai că, potrivit unui studiu, consumul de ață dentar la nivel mondial este foarte scăzut? Concret, doar 16% dintre adulți folosesc zilnic acest produs dedicat îngrijirii sănătății orale, în timp ce restul de 84% o utilizăm foarte rar sau chiar deloc! Odată ce ți-ai pus un implant dentar, folosirea aței dentare trebuie să facă parte din rutina zilnică de întreținere a dinților. Placa bacteriană se poate acumula cu ușurință în jurul implanturilor, ceea ce poate cauza complicații. În comerț există ațe dentare special concepute pentru implanturi, deci cu siguranță vei găsi și tu un astfel de produs.

4. Evită fumatul și consumul de alcool

Evitarea obiceiurilor nocive, precum fumatul și consumul de alcool ne ajută la menținerea întregii sănătății. Cu atât mai important este însă să renunți la acestea când tocmai ce-ai trecut printr-o intervenție de implant dentar. Îți reamintim că recuperarea postoperatorie în acest caz durează aproximativ 6 luni, iar consumul de alcool, cât și fumatul pot încetini procesul de vindecare - fapt demonstrat științific, de altfel.

5. Mergi cu regularitate la vizite stomatologice

E drept: implanturile dentare ne ajută să ne îmbunătățim estetica danturii și să obținem un zâmbet frumos, însă acestea nu ne rezolvă și alte probleme dentare (sau, cel puțin, nu pentru totdeauna!). Din acest motiv, este esențial să mergem constat la consulturi de specialitate pentru ca eventualele probleme care pot să apară să poată fi identificate și tratate la timp.
Dacă te-ai decis să-ți refaci dantura, dar nu ți-ai ales încă o clinică dentară unde să urmezi procedurile necesare, îți recomandăm să încerci experiența unui implant dentar în București. Aici, clinicile stomatologice dispun de personal foarte bine pregătit și de aparatură modernă și, în plus, poți obține chiar și o ofertă de preț avantajoasă pentru intervenția de care ai nevoie.