Inginerii ucraineni de la SoftServe, castigatori ai hackatonului NATO 2023
8/8469
calendar_month 02 Mar 2023, 14:52
Hackathon-ul anual TIDE NATO 2023, cu peste o suta de participanti din diferite tari, s-a incheiat recent, iar echipa SoftServe a castigat una dintre provocari cu o solutie care poate ajuta NATO si tarile partenere sa interactioneze mai bine in lupta impotriva unui inamic comun.
TIDE NATO Hackathon face parte dintr-o serie de evenimente menite sa imbunatateasca interoperabilitatea intre NATO si aliati prin cautarea de solutii si abordari inovatoare. In timpul hackathonului organizat in Polonia, echipele concureaza in cadrul unor provocari propuse de organizatie. In acest an, au existat trei provocari: Disinformation Analyser, Small UAV Visual Navigation Conceptards si Analytics Dashboard for Interoperability - la care s-au alaturat si inginerii SoftServe.
Echipele au trebuit sa creeze grafice creative si interactive pentru exercitiul multinational CWIX al NATO, in cadrul caruia este testata interoperabilitatea sistemelor IT aliate, si sa dezvolte indicatori de performanta care sa arate cat de reusit a fost exercitiul in comparatie cu anii precedenti.
Inginerii ucraineni au analizat in detaliu atat avantajele, cat si dezavantajele exercitiului. Pe baza acestora, au elaborat recomandari privind imbunatatirea eficientei CWIX si au propus o solutie care identifica rapid problemele si contribuie la eliminarea acestora.
"Echipa noastra a ajutat fortele de aparare ucrainene cu mai multe solutii IT de la debutul razboiului. Hackathon-ul a devenit o platforma excelenta pentru idei noi care pot ajuta la combaterea provocarilor reale cu care se confrunta NATO si Ucraina in razboiul impotriva Rusiei. Aceasta experienta a fost extrem de utila pentru echipa noastra si vom continua sa ajutam cu solutii inovatoare pentru o victorie comuna asupra inamicului", comenteaza Taras Kloba, lider de echipa si Big Data Competence Manager la SoftServe.
In total, peste 100 de participanti din 26 de echipe din Lituania, Germania, Polonia, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Ucraina, Romania, Statele Unite, Franta, Olanda si Marea Britanie au concurat in cadrul Hackathonului NATO TIDE de iarna.
Despre SoftServe
SoftServe este una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrala si de Est, cu peste 13.000 de angajati. Infiintata in 1993, la Lviv, Ucraina, compania s-a extins in Polonia si Bulgaria in 2014 si a deschis recent centre de dezvoltare in Mexic, Columbia, Chile si Romania. SoftServe a deschis centrul din Romania in mai 2022, ca parte a strategiei de extindere a capabilitatilor globale de livrare, si intentioneaza sa ajunga la 800 de angajati pe plan local pana la finalul lui 2025.
Compania ofera expertiza aprofundata in inginerie software, Cloud si DevOps, Big Data, AI si Machine Learning, Internetul Lucrurilor, realitate extinsa (XR) si robotica. Printre clientii companiei se numara giganti precum IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera si altii. SoftServe este partener Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, dar si al altor companii de tehnologie bine cunoscute.

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?