Incarcarea wireless: intre mit si realitate
7/7772
calendar_month 25 Oct 2021, 16:10

Incarcarea wireless este o tehnologie noua care este din ce in ce mai populara. Ea a fost rapid adoptata de marii producatorii de telefoane, de ceasuri, de brațari de fitness, dar și de alte dispozitive care folosesc acest tip de încarcare inductiva. Fiindca este o tehnologie care avanseaza și schimba perspectiva asupra încarcarii telefoanelor din generațiile viitoare, încarcarea wireless a atras și anumite concepții greșite, în special cele legate de siguranța acestui tip de încarcare. Majoritatea utilizatorilor sunt descurajați sa faca aceasta schimbare, fara a ști cum funcționeaza în realitate noua tehnologie. Daca vrei sa afli mai multe despre încarcarea wireless și care sunt cele mai comune mituri, citește în continuare acest articol.

Iata care sunt cele mai populare mituri despre încarcarea wireless

Mitul 1: Încarcarea wireless NU este eficienta
Încarcatorul wireless consta într-o platforma conectata la curent, cu suprafața plana pe care se asaza telefonul. În interiorul telefonului tau se afla o bobina de inducție (Receptor), în timp ce încarcatorul wireless are o bobina de cupru (transmițator) între care se creeaza un câmp electromagnetic. Atunci când așezi telefonul pe încarcator, acesta este convertit în energie electrica pentru dispozitivul tau. Astfel, o mare parte din eficiența depinde de designul bobinei încarcatorului și de materialele și componentele folosite.

Mitul 2: Încarcarea wireless NU este sigura
Un dispozitiv de calitate și un încarcator wireless performant pot menține nivelul de caldura suficient de scazut, astfel încât sa nu existe niciun pericol de deteriorare a bateriei dispozitivului tau. Totuși, toate formele de încarcare au un anumit efect asupra bateriei. Conform specialiștilor, menținerea unei baterii încarcate la peste 50% poate întârzia degradarea ei. Cu ajutorul unui încarcator wireless va fi mai ușor ca pe parcursul zilei sa îți pui telefonul pe un suport de încarcare pentru a-l menține la peste 50% baterie.

Mitul 3: Încarcarea wireless NU este rapida
Dispozitivele care utilizeaza încarcarea wireless au aparut pe piața de mai bine de 10 ani, iar atunci incarcatoarele puteau furniza un maxim de 5 wati, care însemna o încarcare destul de lenta comparativ cu standardele actuale. În prezent, un încarcator wireless poate furniza pâna la 15 wați, ceea ce înseamna mai mult decât puterea unei incarcari prin cablu. Exista mai multe modele din care poți alege în funcție de specificațiile telefonului tau. Gasești în magazinul de specialitate Lumaudio.ro produse de calitate compatibile cu o gama larga și variata de device-uri.

Tehnologia încarcarii wireless continua sa se îmbunatațeasca. Din ce în ce mai mulți producatori de electrocasnice și telefoane adopta standardul de încarcare pentru a oferi o alternativa pentru încarcarea tradiționala prin fir. Specialiștii spun ca, în viitor, din ce în ce mai multe dispozitive vor fi certificate Qi, adica vor avea noua tehnologie de încarcare instalata. Daca nu ai înca un încarcator wireless, atunci poți gasi mai multe modele compatibile cu dispozitivele tale într-un magazin de specialitate.



Sursa foto: Pexels.com