hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Importanta purtarii ochelarilor de soare in sezonul rece

Importanta purtarii ochelarilor de soare in sezonul rece

calendar_month 06 Dec 2023, 17:30


Asa cum hainele groase le inlocuiesc pe cele subtiri, ochelarii de soare pentru sezonul rece sunt accesorii fara de care nimeni nu ar trebui sa iasa in afara casei. Chiar si cand este nor, radiatiile ultraviolete sunt prezente. Utilizarea ochelarilor de soare de calitate poate oferi protectie impotriva razelor daunatoare ale soarelui, dar si o mai buna acuitate vizuala.

Protectie impotriva radiatiilor UV

Radiatiile ultraviolete (UV) sunt invizibile pentru ochiul uman, insa au potential daunator. Acestea pot provoca arsuri ale pielii si leziuni oculare. In special in sezonul rece, expunerea la radiatii UV poate fi mai periculoasa, deoarece zapada reflecta o mare parte a acestora, ceea ce inseamna un impact mare asupra ochilor. Desi soarele pare mai putin puternic in timpul iernii, radiatiile UV pe care le emite si care se pot reflecta din mai multe unghiuri raman la fel de intense sau pot fi chiar mai puternice.

Comanda ochelari de soare barbati Dolce & Gabbana pentru protectie impotriva razelor soarelui, confort sporit si un aspect deosebit. Alegerea corecta a ochelarilor de soare este esentiala. Pentru a fi eficienti, ochelarii ar trebui sa blocheze 100% din radiatiile UVA si UVB. 

Reducerea orbirii ce poate fi produsa de zapada

"Orbirea zapezilor" se refera la disconfortul ocular si la dificultatile de vizibilitate cauzate de reflexia puternica a luminii solare de pe suprafetele acoperite de zapada sau gheata. Este un fenomen ce apare in sezonul rece, in special in zilele insorite de iarna. Reflexia luminii solare pe zapada poate fi de pana la 80%, ceea ce inseamna ca ochii sunt expusi la o cantitate mult mai mare de radiatii UV.

Rolul ochelarilor de soare in reducerea orbirii de iarna este crucial. Ei actioneaza ca un scut protector intre ochi si radiatiile solare reflectate, reducand astfel expunerea la acestea si prevenind orbirea. Ochelarii de soare cu protectie UV de 100% si lentile polarizate sunt eficienti in aceasta privinta, deoarece blocheaza radiatiile nocive si reduc stralucirea excesiva a zapezii.

Siguranta in fata vantului

Vantul poate avea efecte negative asupra ochilor, provocand iritatii si uscaciune oculara. De asemenea, vantul poate aduce cu el praf si alte particule fine care pot irita ochii.

Ochelarii de soare pot functiona ca o bariera fizica, protejand ochii. De exemplu, ochelarii de soare pentru barbati Dolce & Gabbana DG4430 au un design special, fiind capabili sa acopere in totalitate ochii, oferind protectie ridicata. 

Vedere buna in conditii de lumina puternica

In conditii de lumina puternica, ochii pot fi supusi unui stres intens, in special daca lumina este reflectata de suprafete albe sau foarte luminoase. Aceasta poate provoca disconfort ocular semnificativ, precum si probleme de vedere.

Purtarea ochelarilor de soare in conditii de lumina puternica are numeroase beneficii, dincolo de simpla protectie impotriva radiatiilor UV. Acestia pot imbunatati claritatea vizuala, permitand distingerea detaliilor in conditii de lumina puternica. Cu alte cuvinte, ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la moda, ci un instrument important de protectie oculara, care ar trebui utilizat in mod regulat pentru a preveni bolile oculare si pentru a asigura claritatea si corectitudinea vederii.Garantia sigurantei la volan

Lumina puternica, mai ales cand este reflectata de zapada sau gheata, poate provoca disconfort, mijirea ochilor si poate reduce semnificativ vizibilitatea la volan. Toate acestea sunt posibile ingrediente in producerea unui accident de circulatie.

Se stie ca in conditii de lumina puternica, ochii se adapteaza pentru a proteja retina, prin reducerea diametrului pupilei si, implicit, scaderea acuitatii vizuale. De aceea, este important ca soferii sa poarte ochelari de soare cu protectie UV, mai ales in sezonul rece, cand lumina solara este reflectata intens. 

Alegerea unor ochelari cu lentile polarizate poate reduce semnificativ stralucirea si poate imbunatati contrastul, oferind astfel o vizibilitate mai buna.

Prevenirea bolilor

Expunerea repetata la soare poate contribui la imbatranirea prematura a pielii, inclusiv a zonei din jurul ochilor. Ochelarii de soare, prin blocarea radiatiilor UV, pot ajuta la prevenirea formarii ridurilor si a altor semne ale imbatranirii pielii. Un exemplu sunt ochelarii de soare pentru barbati Dolce & Gabbana DG4432, special conceputi pentru a oferi protectie maxima impotriva radiatiilor UV.

Expunerea la razele soarelui fara ochelari de soare poate duce, in timp, la aparitia unor boli ale ochilor, precum cataracta sau degenerescenta maculara legata de varsta. 

Radiatiile UV sunt prezente si in zilele insorite de iarna, iar reflexia lor de pe zapada poate intensifica expunerea la acestea. De asemenea, ochelarii de soare trebuie sa fie purtati chiar si atunci cand soarele nu este vizibil, deoarece radiatiile UV pot trece prin nori. 
 
In sezonul rece, zilele sunt mai scurte, iar soarele este intr-un unghi diferit pe cer, ceva mai jos, comparativ cu sezonul cald. Acest lucru nu inseamna ca radiatiile UV dispar, din contra, pot fi mai intense in zilele cu zapada si gheata. Alegerea ochelarilor de soare cu lentile de calitate, care ofera protectie impotriva radiatiilor UV nocive, este esentiala. Opteaza pentru ochelari de soare cu lentile polarizate pentru a reduce stralucirea si a imbunatati claritatea vizuala! Consulta oferta online si achizitioneaza modelele potrivite nevoilor!
 
Sursă de informare: 

Winter UV Eye Safety: Prevent Snow Blindness and Other Conditions - https://www.aao.org/eye-health/tips-prevention/winter-sun-eye-safety

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?