Importanta minivacantelor de zile libere
7/7282
calendar_month 27 Mar 2020, 09:51
In Romania angajatii beneficiaza de 15 zile libere de sarbatori legale in fiecare an. Calendarul zile libere 2020 este favorabil pentru salariati, intrucat 11 sarbatori legale pica in timpul saptamanii. Mai mult, datorita alaturarii zilelor libere leagale de weekend, 2020 este "presarat" cu 7 minivacante.

Minivacantele de care salariatii beneficiaza de-a lungul anului, pe langa perioadele de concediu "clasice", au o multime de beneficii.
Probabil stii din experienta ca este aproape imposibil sa iti iei intr-un an toate zilele de concediu de odihna la care ai dreptul. Fie nu iti permiti sa o faci din punct de vedere economic, fie nu iti permit programul foarte incarcat si task-urile pe care le ai de indeplinit la serviciu. Tocmai de aceea, minivacantele de care beneficiezi atunci cand zile libere legale se "leaga" de weekend sunt atat de binevenite.

De ce sunt importante minivacantele de zile libere

O vacanta, fie ea si de cateva zile, te ajuta sa te deconectezi cat de putin de problemele de la serviciu. Nici macar nu trebuie sa pleci undeva in acele zile libere. Este important, insa, ca ai ragazul necesar pentru a te reconecta cu oamenii dragi si cu lucrurile care iti fac placere, dar pentru care nu ai atat de mult timp cat ti-ai dori.
Minivacantele sunt un "boost" de sanatate prin simplul fapt ca te ajuta sa te eliberezi de stresul cotidian.
Posibilitatea de a te odihni mai mult in zilele libere te ajuta sa iti reglezi obiceiurile de somn si sa sporesti calitatea timpului de odihna.
Minivacantele sunt benefice pentru consolidarea relatiilor cu familia sau cu prietenii, dupa perioade in care indatoririle de serviciu te-au indepartat de ei. Cand ai parte de zile libere este bine sa incerci sa te deconectezi de la rutina zilnica si sa pleci undeva cu partenerul, cu copiii sau cu prietenii, luandu-va timpul necesar pentru a va reconecta unii cu altii.
Intr-o lume aflata permanent intr-o stare de agitatie si forfota, o minivacanta ne ajuta sa ne readucem aminte cum sa ne relaxam. Fie ca pleci undeva, fie ca iesi sa te plimbi in voie, fie ca pur si simplu ramai acasa si citesti o carte, fara sa iti zboare gandul la obligatiile de serviciu sau sa iti verifici mailul, dupa cateva zile de odihna te vei simti mult mai bine.
Minivacantele sunt importante si pentru cresterea productivitatii la serviciu. Dupa o perioada intensa la lucru, urmata de cateva zile de deconectare, vei avea mintea mai limpede si vei avea mai mult chef de munca.