Implantul dentar pe intelesul tuturor

calendar_month 17 Iun 2016, 14:40
Multi dintre noi avem probleme cu dantura. De fapt nu exista persoanain lumea asta care sa nu fi avut niciodata o problema, o carie cat de mică. Toti stim despre ce este vorba: o carie cat un punct care se mareste in dimensiuni cu fiecare masa, care provoaca dureri la fiecare muscatura, la fiecare încercare de a mesteca mâncarea. Totul se termina cu o vizita la clinica de stomatologie. Aici lucrurile sunt simple: plomba sau extractie, dar ce se intampla dupa aceasta alegere?
In cazul plombei se evita folosirea dintelui, maselei plombate pentru a o proteja cat mai mult, in timp ce extractia cere timp pentru vindecarea locului ramas liber. Chiar si asa, un dinte lipsa este o problema se creeaza disconfort la fiecare masa, in timp dintii din proximitate se inclina spre locul gol facand dificila orice viitoare interventie. Un implant dentar este solutia optimain aceasta situatie!
Implantul dentar reprezinta un dinte fals care este fixat în osul alveolar si mai sus in gingie pentru a ajuta la masticatie si a inlatura teama de a zambi avand un dinte lipsa. Pentru a beneficia de implant dentar este necesara o vizita la stomatolog. Urmeaza analize care vor decide daca avem de-a face sau nu un candidat eligibil pentru implant. Legat de perioada dupa extractie in care se poate face implantul, nu exista o limita superioara. Oricand dupa vindecarea locului extractiei este momentul oportun!
Medicul realizeaza implantul folosind anestezie locala. Interventia dureaza în medie o ora, poate dura mai mult pentru un implant multiplu. Durerea nu este extraordinara, iar interventia se aseamana destul de mult cu extractia dentara. La aproximativ 3 ore dupa interventie apare o usoara stare de disconfort datorita disparitiei efectului anesteziei. Ceea ce doare cu adevarat este locul în care medicul dentist a folosit firele de sutura pentru a închide implantul în gingie.
Urmeaza 3 pana la 6 luni în care pacientul asteapta ca locul sa se vindece, faza care se numeste faza proteica. Procesul de vindecare depinde de starea generala a pacientului. Se va introduce bontul protetic si la cateva zile se ataseaza coroana, proteza, orice accesoriu cu efect pur estetic.
Datorita compozitiei din titan, implantul se integreaza perfect in noua locatie exact ca un dinte natural, sanatos. Fata de alte metode utilizate pentru a suplini lipsa unui dinte sau a mai multor dinti, implantul dentar nu afecteaza dintii aflati în proximitatea celui afectat, lipsasi are cea mai mare rata de succes. De asemenea, implantul dentar poate rezista foarte mult timp daca este ingrijit corespunzator.
Asemeni unui dinte natural, implantul dentar necesita o atentie care se manifesta prin: spalat regulat pe dinți, după fiecare gustare, folosirea atei dentare si a apei de gura, dar și un regim alimentar echilibrat. Atentie la zaharuri si la bauturile foarte fierbinti sau foarte reci. Pacientul poate avea un disconfort la trecerea de la o temperatura ridicata la una foarte scazuta.
Durerile de dinti si de masele ne strica ziua oriunde ne-am afla si orice activitate am desfasura. Se recomanda mersul la stomatolog pentru consultatii periodice si pentru intretinerea unei sanatati orale optime!
Noutati




