Iluminat de siguranta impotriva panicii ¬ de unde il poti achizitiona
7/7578
calendar_month 12 Apr 2021, 18:18
Iluminat de siguranta impotriva panicii – de unde il poti achizitiona
Iluminatul de siguranta impotriva panicii reprezinta o parte din sistemul de iluminat in caz de urgenta, care se monteaza in cladiri. Acesta, alaturi de marcajele speciale, asigura evacuarea persoanelor in conditii de siguranta, in caz de urgenta, dar si pentru a preveni panica, in cazul unei simple pene de curent.
Iluminatul de siguranta porneste in momentul in care iluminatul clasic nu mai functioneaza, fie din cauza unei pene de curent, fie din cauza unei urgente (inundatie, incendiu, etc). Tocmai de aceea, iluminatul antipanica se foloseste in cladiri in care se afla multi oameni, fie ca este vorba de cladiri civile, malluri, cladiri medicale sau alte tipuri de cladiri in care se afla un numar mare de persoane.
De unde-l poti achizitiona si cum functioneaza
Iluminatul de siguranta este proiectat astfel incat sa porneasca automat in cazul unei pene de curent sau al unei urgente majore. Sistemul de iluminat antipanica porneste automat si are rolul de a preintampina producerea unei panici generale si de a evacua persoanele aflate in incinta cladirii in conditii de siguranta.
Trebuie sa stii insa ca iluminatul antipanica face parte din iluminatul de urgenta care are rolul de a reduce panica si de a evacua persoanele din cladire in conditii de siguranta. Acest tip de iluminat functioneaza alaturi de marcajele luminoase speciale, care indica traseul catre iesirea de urgenta.
Un corp antipanica incastrat porneste in momentul in care iluminatul clasic se opreste si are o capacitate de functionare de 10% din iluminatul clasic. Acesta are rolul doar de a preveni inducerea unei panici generale si de a asigura evacuarea in conditii de siguranta.
Daca esti in cautarea unui iluminat antipanica este indicat sa stii ca pe telecontrol.ro vei gasi o gama variata de corpuri de iluminat antipanica, astfel incat sa poti alege ceea ce ti se potriveste in functie de spatiul de care dispui.
Tipuri de iluminat antipanica pe care le poti alege
Pe piata exista mai multe tipuri de lampi antipanica care pot fi folosite pentru asigurarea iluminatului in caz de urgenta. Acestea functioneaza pe baza de baterii si, in functie de dimensiunile spatiului in care sunt folosite acestea pot avea autonomie mai mica sau mai mare.
De exemplu, intr-o cladire mai mica, cu un singur etaj sau in care exista un numar mic de persoane si in care evacuarea se poate realiza usor se poate folosi o lampa antipanica 1h. Aceasta are o autonomie de o ora, asigurand evacuarea rapida a persoanelor din incinta. Acest tip de lampa de iluminat antipanica LED este proiectata pentru iluminarea cailor de evacuare si a iesirilor de urgenta in perioada in care reteaua de alimentarea cu energie electrica nu functioneaza. Este special gandita pentru iluminarea coridoarelor, scarilor, etajelor si a incaperilor mici.
Pentru o cladire cu o suprafata mare, in care exista un numar mare de persoane poti folosi o lampa antipanica 3h. Aceasta are o autonomie de trei ore, astfel incat sa fie suficient pentru a asigura evacuarea tuturor persoanelor din incinta, in siguranta. Functioneaza pe baza de LED si este proiectata pentru iluminarea cailor de evacuare si a iesirilor de urgenta. Aceasta poate fi instalata pe coridoare, scari si alte spatii interioare astfel incat sa faciliteze evacuarea persoanelor in caz de urgenta.
Unde se impune folosirea ilumintului antipanica
Iluminatul antipanica se foloseste in orice spatiu sau cladire in care exista posibilitatea instaurarii panicii si se impune evacuarea persoanelor aflate in incinta.
Instalatiile electrice pentru iluminatul de securitate impotriva panicii sunt necesare in urmatoarele conditii:


  • incaperi din cladirile publice cu mai mult de 50 de persoane daca se afla la nivelurile subterane;


  • incaperi cu peste 100 de persoane daca sunt amplasate la nivelurile supraterane;


  • incaperi cu suprafata mai mare de 60 mp;


  • spatiile de productie cu mai mult de 100 de persoane si cu densitate mai mare de o persoana pe o suprafata de 10mp.


Mai exact, iluminatul antipanica este folosit in cladiri civile (blocuri, cladiri de birouri, etc), hale, spatii de productie si de depozitare, cladiri agroindustriale si agrozootehnice, cladiri medicale (spitale, cabinete, etc), cladiri destinate divertismentului si shoppingului, santiere (lucrarile de reconstruire, consolidare, modificare, extindere sau de reparare), expozitii, targuri, porturile de ambarcatiuni si in parcurile fotovoltaice, precum si spatiilor de campare sau locuinte de caravane.