Huawei vrea sa va incarce telefonul cu lasere
7/7430
calendar_month 22 Sep 2020, 10:39

Huawei a depus un brevet pentru incarcarea wireless reala prin lasere.
Acest lucru va va permite sa incarcati telefonul fara a-l plasa pe un tampon sau cu ajutorul unui cablu. Huawei se asteapta ca incarcarea fara fir laser sa aterizeze in telefoane in decurs de doua sau trei generatii. Adevarata incarcare fara fir a fost anuntata de mult timp ca o tehnologie smartphone a viitorului, permitand telefoanelor sa se incarce fara a fi nevoie sa o asezati pe un tampon de incarcare wireless sau sa conectati un cablu. Am vazut cateva companii care promoveaza aceasta capacitate, folosind unde radio pentru a incarca un telefon.
De asemenea, Huawei s-a alaturat petrecerii saptamana trecuta, anuntand ca este patentata posibilitatea de a incarca telefoane fara fir prin raze laser. Producatorul chinez spune ca aceasta tehnologie ar permite mai multor utilizatori cu dispozitive acceptate sa se incarce prin intermediul unui modul wireless din camera.
Aceasta tehnologie ar putea fi utilizata si pentru incarcarea pe distante medii si lungi a dispozitivelor de la telefoane la drone, noteaza Huawei. in teorie, acest lucru ar putea insemna ca puteti utiliza telefonul sau drona fara intreruperi de incarcare, desi ne intrebam despre degradarea bateriei daca dispozitivele se incarca constant.
Aceasta solutie de incarcare fara fir cu laser include, de asemenea, o caracteristica de siguranta care detecteaza ochii in calea laserului si opreste incarcarea pentru a proteja oamenii sau animalele de companie.
Huawei a declarat ca este necesar un senzor specific pe dispozitivele care trebuie incarcate prin aceasta metoda. „Imaginati-va receptorul ca fiind similar cu o celula solara miniaturala”, a explicat acesta, aducand in minte calculatoarele alimentate cu energie solara.
Compania a adaugat ca nu a stabilit inca o viteza maxima de incarcare sau numarul maxim de dispozitive de incarcare simultane prin intermediul acestei tehnologii. Cu alte cuvinte, se pare ca suntem inca departe de a vedea cum aceasta tehnologie prinde viata.
Cand ar trebui sa ne asteptam?
„Se estimeaza ca va fi probabil in telefoane doua-trei generatii de acum inainte”, ne-a spus Huawei.