Huawei se implica intr-un sistem de prevenire a incendiilor forestiere din Grecia
3/37480
calendar_month 08 Sep 2024, 13:45


Huawei si partenerii Universitatea Nationala si Kapodistriana din Atena (NKUA) si start-up-ul PROBOTEK au testat cu succes un sistem de prevenire a incendiilor forestiere in Grecia.

Partenerii au testat sistemul de detectare in timp real folosind o simulare de fum si incendiu. Solutia, dezvoltata in cadrul initiativei TECH4ALL a Huawei , va permite serviciilor de urgenta sa raspunda la potentiale incendii forestiere in 15 minute, interval de timp in care riscurile de incendiu pot fi cel mai bine controlate.

„In ultimii 20 de ani, Huawei a introdus tehnologii de varf in Grecia, crezand in puterea inovatiei de a proteja mediul, de a pastra biodiversitatea si de a asigura siguranta cetatenilor si a proprietatilor acestora”, a declarat Ren Fujun, CEO al Regiunii Sud-Est Europei. de Huawei.

Cu veri fierbinti, uscate si vantoase, Grecia continentala si insulele sale sunt foarte susceptibile la izbucniri de incendii forestiere pe scara larga. Avand in vedere impactul schimbarilor climatice, focarele de incendii din Grecia cresc ca numar si frecventa in fiecare an, cauzand un impact potential permanent asupra ecosistemelor naturale si prezentand un risc crescut de victime umane si daune materiale.

Realizat de NKUA si PROBOTEK, testul de simulare a fumului si incendiului a avut loc la sediul NKUA intr-o zona impadurita a Atenei. Conectati prin tehnologiile de retea ale Huawei, senzorii din padure au determinat centrul de comanda sa implementeze o drona automata la locul de testare.

Pe baza inregistrarilor video transmise de drona cuplate cu date meteorologice si geomorfologice, analiza AI a putut identifica evenimentele de incendiu si fum in timp real si sa prezica:

- Calea incendiului si zona pe care ar urma sa o acopere

- Timpul necesar pentru a ajunge in zonele locuite

- Ce zone ar fi expuse riscului de incendiu si necesita evacuare

- Informatii despre rutele de evacuare

Sistemul de raspuns in caz de urgenta cuprinde un centru de comanda bazat pe inteligenta artificiala conectat la drone si senzori conectati la 5G care detecteaza particulele in aer, CO2, temperatura, directia si viteza vantului.

Prima faza a solutiei, care a fost introdusa in 2022 in Syggrou Estate, langa Atena, a folosit drone si AI pentru a detecta incendiile. Noua solutie extinde functionalitatea sistemului pentru a oferi analiza a raspandirii incendiului, planificarea evacuarii si planificarea rutei pentru camioanele de pompieri si ambulante. De asemenea, poate estima cate persoane din zona vor fi afectate de incendiu si poate trimite notificari personalizate prin intermediul unei aplicatii pe telefoanele rezidentilor, sugerand rute de evacuare pe baza planurilor de protectie civila ale municipalitatii.

Solutia in ansamblu va permite protocoale de evacuare cu raspuns rapid, care vor salva vieti si vor atenua daunele extinse asupra terenurilor si proprietatilor pe care le provoaca in mod obisnuit incendiile.

O demonstratie a solutiei in actiune este prezentata in Connecting with Nature, al treilea episod al documentarului Discovery „Being Digi-Sapiens”. Influentatorul retelelor sociale Simone Giertz viziteaza echipa PROBOTEK din Atena si este martor direct la precizia sistemului, inclusiv la modul in care sunt declansati senzorii si sunt desfasurate dronele.



Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?