HUAWEI inaugureaza un nou laborator in Europa, dedicat cercetarii in domeniul sanatatii si sportului
3/35409
calendar_month 26 Oct 2023, 18:36


HUAWEI deschide astazi portile unui nou laborator, situat in Helsinki, Finlanda. Dotat cu echipamente de ultima generatie, laboratorul functioneaza ca o platforma de cercetare, dedicata preocuparii HUAWEI pentru sanatate si fitness.

Cu o suprafata de aproape 1 000 de metri patrati, laboratorul este echipat cu o gama diversa de facilitati sportive de clasa mondiala, pentru practicarea a peste 20 de sporturi. Acestea servesc drept platforme deschise de cercetare in conditii de viata reala pentru algoritmii de sport si fitness, in procesele detectarii si verificarii de input si pentru stabilirea de standarde de cercetare si dezvoltare in industrie.

Cercetarea globala in sport si sanatate dusa la urmatorul nivel

Recunoscand nevoia tot mai mare de pe piata de health si fitness, HUAWEI isi propune sa cerceteze mai amanuntit algoritmii de monitorizare a starii de sanatate prin device-urile sale din gama wearable. Acest lucru a condus la infiintarea a trei laboratoare de sanatate la nivel mondial, incepand cu anul 2016: Xi'an si Songshan din China, iar cel mai recent in Helsinki, Finlanda.

Anul acesta, un sondaj european de sanatate realizat de HUAWEI in colaborare cu Ipsos, cu peste 8 000 de respondenti din 8 tari europene, a aratat ca un procent covarsitor de 92% din respondenti isi doresc sa imbunatateasca cel putin un aspect al stilului lor de viata din sfera sanatatii si ca doar un procent de 50% dintre europeni sunt multumiti de nivelul [1] lor de fitness.

HUAWEI continua sa investeasca in cercetare si dezvoltare pentru deviceuri axate pe masurarea nivelului de fitness si a starii de sanatate, pentru a raspunde mai bine cererii in crestere din partea consumatorilor de pe tot globul.

Laboratorul din Finlanda beneficiaza de o echipa de cercetare stiintifica multidisciplinara formata din 6 doctoranzi si 20 de experti din 5 domenii majore – fiziologie, AI, machine learning, testare software si dezvoltare de software, proveniti din 7 tari UE. Acest lucru asigura ca fiecare arie de cercetare in fitness si sanatate atinge standarde avansate, solicitate la nivel global.

Facilitati de testare care simuleaza sporturi de clasa mondiala

Laboratorul pune la dispozitie contexte si scenarii sportive in 5 zone majore de testare, acoperind mai mult de 20 de sporturi si urmarind peste 200 de indicatori fiziologici si biomecanici. Principalele 5 zone includ o piscina in contracurent, un simulator de schi, o banda de alergare multifunctionala, o banda de alergare echipata cu instrumente de masurare si o sala de sport deschisa care include aparate pentru diverse antrenamente cardio. Performanta este masurata atat de echipamentele avansate, cat si de utilizarea celor mai recente dispozitive wearable HUAWEI, cum ar fi HUAWEI WATCH GT 4.

HUAWEI a construit propriul bazin in contracurent, bazandu-se pe standarde profesionale si asigurandu-se ca inotatorii pot fi evaluati cu precizie in functie de performanta. Piscina este dotata cu jeturi dinamice de apa, care pot produce un debit de curent controlabil de pana la 350 m3/ora si permite, totodata, modificarea temperaturii si calitatii apei.

Cum schiatul ramane unul dintre cele mai populare sporturi din Europa, laboratorul este dotat cu un simulator de schi cu viteza reglabila, cu inclinatie, trasee si stalpi interactivi. De asemenea, are in constructia sa senzori ce detecteaza viteza utilizatorului, pozitia, inclinatia, masoara fortele si inregistreaza datele de performanta.Banda de alergare multifunctionala testeaza alergarea, ciclismul, cursele in scaune rulante etc., cu viteze reglabile pana la 50 km/h. Banda de alergare poate importa chiar si date GPX de pe dispozitivele GPS pentru a simula terenuri si trasee din lumea reala, oferind participantilor scenarii care le vor pune mai precis la incercare abilitatile de alergare sau ciclism. 

Camera le inregistreaza apoi performanta in mod stiintific, oferind feedback imediat, pentru a permite imbunatatirea tehnicii in timp real.

Integrarea HUAWEI WATCH GT 4: dispozitivul HUAWEI pentru monitorizarea avansata a sanatatii

Laboratorul isi va desfasura cercetarile zilnice folosind cel mai recent HUAWEI WATCH GT. Cu acest smartwatch, tehnologiile HUAWEI de monitorizare a starii de sanatate si a nivelului de fitness vor fi utilizate pentru a masura cu precizie datele fiziologice. De exemplu, modelul de antrenament stiintific TruSportsTM al ceasului inteligent este capabil sa cuantifice capacitatea de alergare a utilizatorilor, sa inregistreze si sa analizeze datele de antrenament, sa ofere sugestii personalizate de antrenament si planuri de antrenament si sa ii ajute pe utilizatori sa mentina un program sportiv si un stil de viata sanatos.

HUAWEI WATCH GT 4 va fi, de asemenea, utilizat pentru a evalua capacitatea cardiopulmonara (volumul maxim de O2), ceea ce va permite cercetatorilor sa cuantifice mai precis performanta sportiva si chiar sa puncteze mai exact rezistenta in timpul practicarii unui sport, pentru a imbunatati siguranta in timpul antrenamentelor.

In plus, cele mai noi aplicatii ale ceasului, Stay Fit si Activity Rings, pot oferi o evaluare a miscarii si a performantei in timpul sesiunilor de antrenament, oferind o intelegere deplina a consumului de energie si a sanatatii inimii. Alimentat de cea mai recenta tehnologie HUAWEI TruSeenTM 5.5+, ceasul ofera o precizie ridicata in determinarea consumului de calorii si a cerintelor de aport caloric, in comparatie cu algoritmii obisnuiti utilizati pe piata.
 
[1] Media tarilor; studiu cantitativ online realizat de Ipsos in: Germania, Polonia, Spania, Italia, Romania, Bulgaria, Turcia, Regatul Unit, N=8019, persoane cu varsta cuprinsa intre 18-64 de ani, octombrie 2023.

Alaturi de Institutiile Europene de Sanatate si de Grupurile de Cercetare, incluzand studiul UE privind sanatatea cardiovasculara

Pentru a imbunatati cu adevarat viata consumatorilor prin tehnologii care monitorizeaza nivelul de fitness si starea de sanatate, HUAWEI a colaborat activ cu institutii locale finlandeze si experti europeni din regiune.

iCARE4CVD face parte din programul IHI (Innovative Health Initiative), ce aduce impreuna industria medicala si tehnologica alaturi de Uniunea Europeana, fiind una dintre cele mai ambitioase initiative de cercetare in domeniul inteligentei artificiale si al bolilor cardiovasculare. HUAWEI este, in prezent, singurul producator de dispozitive de tip wearable care a participat la iCARE4CVD. Compania va conduce grupul de lucru care va dezvolta metode de imbunatatire a motivatiei pacientilor. In plus, HUAWEI va aduce in program dispozitive inteligente care pot monitoriza functii precum activitatea fizica, calitatea somnului, functia cardiaca si respiratorie, timp de 24 de ore pe zi. Proiectul ar putea oferi medicilor informatii care vor schimba gestionarea bolilor cardiovasculare cronice, utilizand dispozitive de tip wearable HUAWEI, pentru a imbunatati serviciile de screening a bolilor cardiovasculare.

HUAWEI este co-fondatorul Interlive, unul dintre cele mai riguroase standarde stiintifice de testare pentru dispozitive wearable, alaturi de 6 universitati europene de top. Consortiul se straduieste sa dezvolte recomandari pentru practici de top privind dispozitivele wearable, pentru a masura valorile directe si derivate. Parteneriatul a consolidat si mai mult fiabilitatea tehnologiei wearable a HUAWEI si va asigura valabilitatea stiintifica continua a dispozitivelor portabile HUAWEI pe baza a patru standarde: ritmul cardiac, numarul de pasi, consumul caloric si VO2 Max (aportul maxim de oxigen).

In prezent, HUAWEI intentioneaza sa continue colaborarea cu universitatile europene si cu centrele de sanatate pentru persoanele cu dizabilitati pentru a-si duce mai departe cercetarea cu privire la nevoile utilizatorilor in scaune rulante. Aceasta decizie marcheaza pasul celor de la HUAWEI catre incluziune si deschide calea spre un stil de viata mai activ pentru persoanele cu dizabilitati. Prin intelegerea nevoii de a gestiona nivelul de activitate sportiva si fitness a utilizatorilor de scaune rulante si indicarea mai multor solutii, utilizatorii pot astepta cu nerabdare o tehnologie mai dinamica de monitorizare a sanatatii si a performantei sportive in viitoarele dispozitive inteligente semnate HUAWEI.

Pentru a sustine interesul aratat de utilizatori pentru un stil de viata activ si sanatos, HUAWEI WATCH GT 4 si HUAWEI WATCH Ultimate Design sunt disponibile pe HUAWEI Store, beneficiind de oferte speciale.