hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  HTC plateste catre Apple cate 8 dolari pentru fiecare smartphone vandut?

HTC plateste catre Apple cate 8 dolari pentru fiecare smartphone vandut?

calendar_month 13 Nov 2012, 12:00
Acordul dintre Apple si HTC privind inghetarea conflictului pe marginea patentelor timp de zece ani nu este o pace obtinuta gratuit de taiwanezi sau cel putin asa crede presa internationala. HTC ar putea plati Apple o cota parte din pretul obtinut pe smartphone-urile sale.
Cumpara de la Emag.ro telefonul HTC pe care il doresti
"Scoate bani din piatra seaca", aceasta ar putea fi fara indoiala motto-ul Apple daca aceasta stire se confirma. Deocamdata sunt doar speculatii ca Apple ar fi platita de HTC ca pentru evitarea altor procese in justitie, dar ele vin din partea unei companii de consultanta, asa ca au, cat de cat, greutate.

Shaw Wu, analist al companiei Sterne Agee, spune ca HTC ar putea plati intre 6 si 8 dolari pentru fiecare smartphone pe care il va vinde de acum inainte, timp de zece ani.
Estimarile arata ca HTC ar putea comercializa, anul viitor, pana la 35 de milioane de unitati, iar asta inseamna pentru Apple un castig de 280 de milioane de dolari fara sa miste un deget!
Spunem inca o data, nu stim cat de reale sunt aceste informatii, dar nu vrem sa ne gandim ce precedent (implicit ce efecte financiare negative) s-ar putea crea pentru celelalte companii care se lupta in justitie cu Apple pentru brevete...

Pe de alta parte, daca HTC plateste Apple o cota pentru fiecare telefon vandut, inseamna de asemenea ca taiwanezii recunosc, tacit, ca au incalcat patentele americanilor. Iar atunci Apple merita sa castige bani, cum spuneam mai devreme, fara sa miste un deget.
Sursa: GSMArena 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?