hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  HP prezinta tehnologia 3D fara ochelari pentru smartphone-uri si tablete

HP prezinta tehnologia 3D fara ochelari pentru smartphone-uri si tablete

calendar_month 21 Mar 2013, 15:00
HP a reusit sa dezvolte o tehnologie similara celei 3D care nu necesita ochelari si pe care am putea sa o vedem implementata in urmatorii ani pe smartphone-uri, tablete PC si alte device-uri portabile.
Cercetatorii Hewlett Packard (HP) si-au prezentat tehnologia in cunoscuta revista Nature. HP nu este insa unicul mare nume care si-a concentrat atentia, in ultimii ani, pe dezvoltarea unui sistem capabil sa redea imagini 3D fara ochelari, dar compania este prima care pare sa propuna un model nu doar teoretic, ci care poate fi implementat.
Cum functioneaza?
Potrivit Cnet, desi pare a fi o holograma, tehnologia 3D de la HP functioneaza diferit. Ea foloseste un sistem multiview, care inglobeaza mai multe modele geometrice (optice) pentru a crea imaginile 3D.
Noutatea consta in faptul ca utilizatorii nu trebuie sa stea nemiscati in fata ecranului pe care sunt afisate imaginile 3D.
Mai exact, noua tehnologie a HP permite utilizatorilor sa priveasca imaginile 3D din orice unghi in limita a 45 de grade.

Tehnologia 3D fara ochelari de la HP, spun specialistii, ar putea ajuta foarte mult nu doar in industria entertainment, ci si in medicina.
Trebuie precizat faptul ca nu tot continutul va putea fi vizualizat 3D fara ochelari. De exemplu, transmisile live vor fi aproape imposibil de convertit prin sistemul HP, in conditiile in care este nevoie de nu mai putin de 64 de camere pentru realizarea imaginilor cu aceasta noua tehnologie.
Sursa: Cnet